Trei idei pentru masa de Paște. Preparatele tradiționale cu care să-ți surprinzi musafirii
Publicat pe 31.03.2023 la 10:57 Actualizat pe 31.03.2023 la 10:58
Se apropie Paștele, iar gospodinele se gândesc ce preparate tradiționale să pregătească pentru masă. Noi venim în ajutorul tău și îți dezvăluim câteva idei cu care să-ți surprinzi musafirii. Iată ce să gătești pentru masa de Paște!
- Cum să pregătești masa de Crăciun
- Iată preparatele tradiționale pe care să le gătești!
Preparatele tradiționale sunt importante pentru masa de Paște pentru toți cei care își doresc să păstreze obiceiurile. Gospodinele se pregătesc intens pentru a-i surprinde pe musafiri cu cele mai delicioase bucăți culinare.
Trei idei pentru masa de Paște
Ouăle roșii, salata de boeuf, friptura de miel, cozonacul, dar și drobul nu lipsesc de pe masa de Paște. Dacă ai musafiri și vrei să îi surprinzi cu cele mai delicioase preparate culinare, noi îți oferim câteva sugestii.
Pentru început poți pregăti aperitive festive și le poți decora după bunul plac. Ouăle umplute și ordate sunt mereu pe placul tuturor, dar și platourile cu legume, brânzeturi, dar și mezeluri. Pentru felul principal poți opta pentru pulpă de miel condimentată la cuptor, cotlete de miel, drob. Salata de boeuf, cozonacul, dar și pasca sunt preparatele care nu lipsesc de pe masa românilor de sărbători.
Cum să prepari cea mai delicioasă pască
Pasca se pregătește destul de ușor, iar gospodinele au nevoie de doar câteva ingrediente pentru a găti desertul tradițional. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Ingrediente:
- 275 grame de brânză de vaci grasă
- 50 grame de făină
- 200 grame de brânză
- două ouă
- 75 grame de zahăr
- un praf de sare
- miezul de la un sfert de păstaie la ușă
- 80 grame de stafide
- coaja de lămâie
Pentru formă:
- 1 lingură de pesmet
- 50 grame de unt
Mod de preparare:
Pentru început, separăm ouăle și batem albușurile cu un praf de sare până când se obține o spumă tare. Într-un alt castron amestecăm celelalte ingrediente, iar la final adăugăm stafidele. Adăugăm vanilia și coaja rasă de la o lămâie pentru a avea un gust mai bun.
Se adaugă treptat albușurile și se amestecă cu grijă. La final tapetăm o formă de copt și ungem cu puțin unt și pesmet, iar mai apoi turnam compoziția de pască. Se lasă aproximativ o oră la 160 °C. Pasca trebuie lăsată la răcit, iar mai apoi se scoate din formă.
Citește și: Legumele, mai scumpe de Paște decât carnea. Prețurile au explodat