Cât costă să stai cu cearșaful pe o plajă privată din Mamaia. Prețul exorbitant a întrecut orice așteptare: „Mai bine îţi închiriezi o cameră de hotel”
Publicat pe 05.07.2023 la 11:23 Actualizat pe 05.07.2023 la 11:23
Nu mai este pentru nimeni o noutate obiceiul de a merge pe plajă cu cearșaful. Multe persoane aleg să procedeze astfel, fie că este vorba de evitarea taxelor pentru închirierea sezlongului, fie pentru că aceasta este plăcerea lor. Ei bine, există și momente în care turiștii sunt puși în dificultate, iar acest lucru se întâmplă atunci când nu au voie să își așeze lucrurile unde doresc.
- Cât costă să stai cu cearșaful pe o plajă privată din Mamaia
- Prețul exorbitant i-a uimit de-a dreptul pe turiști
Pentru a descuraja practica utilizării cearșafului pe plajă, cei mai mulți dintre administratorii de plaje de pe litoralul românesc au aplicat o taxă pentru închirierea zonei unde turistul vrea să se așeze.
Cât trebuie să plătești ca să stai cu cearșaful pe o plajă privată din Mamaia
Așadar, în acest an turiștii care merg la plajă, în Mamaia, nu se pot așeza nicăieri fără să plătească. Se pare că cei care vor petrece câteva zile de relaxare la malul Mării Negre vor fi nevoiți să scoată din buzunar o sumă frumușică, atât pentru un șezlong, cât și pentru o bucată de nisip unde să-ți așezi cearșaful de acasă.
Mai exact, pentru închirierea unui loc pentru cearșaf, cu mărime 1.4 x 2 metri, în fața șezlongurilor tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon.
"Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii.", este explicația dată de complexul din Mamaia.
Prețul exorbitant i-a uimit de-a dreptul pe turiști
În timp ce autoritățile nu știu ce să facă în această situație, majoritatea administratorilor sunt obligați să împartă plajele în porțiuni. Este vorba despre o porțiune pentru turiștii care vor să stea pe cearșaf şi încă una pentru cei ce aleg șezlongurile.
Totodată, aproximativ 30% din plaja pe care o administrează trebuie să rămână neocupată de șezlonguri, astfel încât doritorii să își poată întinde cearșaful sau prosopul în voie.
"Dacă cearşaful este aşezat în zona plajei cu destinaţie comercială închirierii de şezlonguri cu siguranţă poate percepe tarif. E clar că vorbim de un tarif descurajator, mă gândesc că nimeni nu.... la banii ăștia mai bine îţi închiriezi o cameră de hotel.", a declarat Horia Constantinescu, şef ANPC, potrivit Antena 3 CNN.
CITEȘTE ȘI: Cât costa porumbul pe litoralul românesc. Prețurile au crescut față de anul trecut