Cât costă vara aceasta tradiţionalul souvlaki, în Grecia. Prețurile au crescut și la cazare cu 30%
Publicat pe 03.06.2022 la 15:47 Actualizat pe 03.06.2022 la 15:47
Zilele trecute s-a dat startul sezonului estival, astfel că numeroase persoane se gândesc deja unde să plece în concediu. Ei bine, pentru cei care au pus Grecia pe primul loc pe listă, veștile nu sunt tocmai bune, asta fiindcă prețurile au crescut considerabil. La cazare o să dai cu 30% mai mult, iar pentru tradiționalul souvlaki o să scoți o sumă mai mare bani din buzunar!
- Prețurile au crescut enorm în Grecia
- Vacanța aici nu mai este pentru orice buzunar
Dacă până acum o vacanță în Grecia putea fi accesibilă pentru numeroase persoane, vara aceasta se pare că doar cei care stau bine din punct de vedere financiar se pot răsfăța în această țară.
Prețurile au crescut considerabil în Grecia
Grecia este de cele mai multe ori printre preferințele românilor vara, alături de Turcia și Bulgaria, însă se pare că anul aceste nu o să mai fie la fel de căutată de turiștii din România, asta fiindcă recent s-a anunțat faptul că prețurile la cazare au crescut cu un procent de aproximativ 25%-30%.
Nu este o creștere mică, ci din contră, una semnificativă, astfel că nu orice buzunar își permite să achite sume exagerat de mari pentru o vacanță.
"Undeva la 20-25%, pe insule. (...) În luna iunie, până la jumătatea lui iulie, majoritatea curselor sunt pline. (...) Cele mai căutate rămân Rhodos, Creta, atât pe Heraklion, cât şi pe Chania, Zakynthos, Santorini, Corfu.", a declarat Cristina Vascan, manager filială agenţie turism.
Mai mult decât atât, ca un sfat pentru cei care vor totuși să se distreze vara asta în ciuda banilor pe care trebuie să-i achite, aceștia trebuie să știe că preţurile cresc odată ce te îndepărtezi de continent, către insulele Ionice sau cele din Marea Egee.
"Pentru un hotel de 4 stele, cu demipensiune, 7 nopţi, 600-650 de euro, de persoană. Pentru 3 stele, la 500 de persoană, cu transfer inclus, în regim self catering sau chiar mic-dejun.", a declarat Cristina Vascan, manager filială agenţie turism.
Tradiţionalul souvlaki costă și el cu 30% mai mult acum
Ei bine, nu doar prețurile la cazare au crescut, ci și la mâncare. Din moment ce combustibilul s-a scumpit, iar multe produse sunt importate, acum și produsele tradiționale, precum souvlaki, au un alt preț.
Nu, nu doar la souvlaki a crescut prețul cu 30%, ci și la tot ceea ce înseamnă un preparat culinar prăjit în ulei, asta fiindcă acest produs de bază s-a scumpit foarte mult, ajungând să coste în jur de 4 euro un litru.
"Este o problemă acum cu uleiul de prăjit. Am înţeles că acum e undeva la 3 euro, 4 euro litru. Calamarii prăjiţi s-au scumpit, ajung undeva la 13 euro porţia, cartofii sunt undeva la 5 euro.", a declarat Cristian Voicescu, antreprenor.