Cât trebuie să scoată turiștii din buzunar pentru mâncarea de pe litoralul românesc în 2023. Prețurile au explodat
Publicat pe 28.06.2023 la 22:09 Actualizat pe 28.06.2023 la 22:09
Anul acesta prețurile de pe litoralul românesc au explodat la propriu. Odată ce s-a dat startul sezonului estival pe litoralul românesc, turiștii care au ajuns la malul Mării Negre au rămas profund uimiți în fața prețurilor pe care le practică unii comercianți. Cât a ajuns să coste o porție de tochitură dobrogeană cu mămăligă, în stațiunea Mamaia.
- Cât costă o tochitură dobrogeană cu mămăligă, în staţiunea Mamaia
- Prețurile exagerate i-a cam speriat pe turiști
Ne aflăm în ultimele zile din prima lună de vară. Chiar și la începutul noului sezon estival, prețurile de pe litoralul românesc sunt cum nu se poate peste bugetul turiștilor.
Cât trebuie să scoată turiștii din buzunar pentru mâncarea de pe litoralul românesc în 2023
Așadar, cei care vor să se bucure de vacanță în această vară pe litoralul de la noi trebuie să-şi pregătească serios portofelul. Ei bine, va spunem că, în plin sezon, preţurile pare că au explodat.
Ca exemplu, la un restaurant mediu din stațiunea Mamaia o familie cu 2 copii ajunge să scoată din buzunar între 200-250 de lei, doar pentru felurile principale.
În acest fel, turiștii care aleg o porție de 200 de grame de tochitură dobrogeană cu 50 de grame de mămăligă vor plăti 59,90 lei.o
Ei bine, prețurile foarte mari din nordul litoralului îi sperie pe turiști și îi trimit în alte stațiuni, însă, şi acolo preţul unui prânz poate fi destul de mare.
Prețurile exagerate i-a speriat pe turiști
Ei bine, un bărbat care a ales să-şi petreacă vacanţa în Eforie Nord, a rămas surprins de prețurile pe care un restaurant le-a pus la dispoziție.
Mai exact, la o terasă de acolo, turistul și-a comandat o portițe de cartofi, una de cârnați și una cu ceafă de porc. Va spunem că acesta a rămas şocat când a venit nota de plată.
În urma comenzii, bonul fiscal arăta că porția de cartofi costă 50 de lei. Lângă prețul halucinant, pe bonul de plată era specificat faptul că bărbatul era taxat pentru o porție de un kilogram de cartofi.
Cât costă să închiriezi un șezlong în acest an pe plajele de pe litoral românesc
În acest an prețul un şezlong pe litoralul românesc costă cel mult 25 de lei pe zi, în timp ce un cocktail între 30 şi 40 lei, iar o porţie de mâncare costă între 25 şi 55 lei.
Totodată, în cazul în care vorbim despre un platou combinat cu fructe de mare prețul acestuia poate ajunge și la 100 de lei pentru 2 persoane, și chiar 200 lei pentru cinci persoane.
CITEȘTE ȘI: Care este calitatea apei și a peștelui din Marea Neagră. Specialiștii au adunat mai multe probe