Câți bani vor plăti românii, în 2024, pentru un kilogram de carne de miel. Ce spun fermierii: ”Sperăm să nu ajungem ...”
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.03.2024 la 18:11
Actualizat pe 16.03.2024 la 18:11
Mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, însă în ferme au apărut deja mieii româneşti și, odată cu ei, şi scumpirile. Câți bani vor plăti românii, în 2024, pentru un kilogram de carne de miel. Ce spun fermierii.
- Ce preț va avea kilogramul de carne de miel anul acesta
- Ce spun fermierii
Dacă ar fi să comparăm prețul kilogramului de miel de anul trecut, cu prețul din acest an, din aceeași perioadă, am observa că prețurile sunt chiar și cu 15 la sută mai mari.
Ce preț va avea kilogramul de carne de miel anul acesta
Președintele Sindicatului Fermierilor Patrioţi, Ștefan Muscă, a făcut câteva declarații despre cât va ajunge să coste carnea de miel pentru masa de Paște în anul 2024.
Ștefan Muscă menționează că ceea ce îi afectează întotdeauna pe fermieri sunt prețurile pe care le cer comercianții și nu producătorii. Președintele Sindicatului Fermierilor Patrioţi spune că trebuie convinsă la un moment dat clasa politică aflată la conducere de mai bine de trei decenii să găsească o situație în care fermierii să fie primii oameni care vând direct la mâna întâia.
Cine sunt românii care vor primi bani de la stat pentru cumpărarea mielului și drobului de Paște
Anul acesta, în 2024, statul român oferă bani pentru a-i ajuta pe oameni să își cumpere miel sau drob de Paște.
Această formă de ajutor din partea statului este destinată locuitorilor din județul Cluj, iar bugetul total este de 6.000.000 lei.
Românii care pot beneficia de acest ajutor trebuie să se încadreze în cel puțin una din catergoriile anunțate de Direcția de Asistență Socială și Medicală din Cluj-Napoca.
- persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
- pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
- șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
- beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
- victimele traficului de persoane;
- victimele violenței domestic.