Se dau bani pentru cumpărarea mielului și drobului de Paște, în România. Cine primește voucherele și ce criterii trebuie să îndeplinească
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 06.03.2024 la 08:50
Actualizat pe 06.03.2024 la 08:50
Vești bune pentru români! Statul oferă bani pentru a-i ajuta pe oameni să își cumpere miel sau drob de Paște, în anul 2024. După scumpiri, acestea au devenit din ce în ce mai scumpe, motiv pentru care o anumită catrgorie de români va fi ajutată financiar. Iată ce criterii trebuie să îndeplinească persoanele care vor să beneficieze de vouchere.
- Românii vor primi bani pentru a-și cumpăra miel de Paște
- CIne poate să beneficieze de ajutorul financiar
Prețurile din România au crescut radical, iar de la an la an cumpărăturile pentru sărbători devin din ce în ce mai scumpe. Printre alimentele care s-au scumpit se numără și carnea de miel.
Din acest motiv, românii vor fi obligați să plătească mai mult atât pentru miel, cât și pentru produsele care conțin acest tip de carne.
Cine poate să primească vouchere pentru a cumpăra miel și drob de Paște
Această formă de ajutor din partea statului este destinată locuitorilor din județul Cluj. Face parte din ”Programul Alimente”, înființat de Direcția de Asistență Socială și Medicală din Cluj-Napoca, care îi ajută pe oamenii cu probleme financiare, căci aceasta este una dintre categoriile vizate. Bugetul total este de 6.000.000 lei.
La fel ca în cazul altor programe destinate persoanelor cu venituri reduse sau cu alte probleme, doritorii sunt nevoiți să demonstreze cu acte că au nevoie de vouchere în acest sens.
Așadar, ei trebuie să se încadreze în cel puțin una din catergoriile anunțate de Direcția de Asistență Socială și Medicală din Cluj-Napoca.
- persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
- pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
- șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
- beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
- victimele traficului de persoane;
- victimele violenței domestic
Unde se depun actele
Românii care consideră că se încadrează în categoriile vizate, trebuie să se prezinte fie la Centrul de Informare pentru cetățeni, la primăriile la care sunt înregistrați sau la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală. Ei vor primi banii în Săptămâna Mare, de dinainte de Paște.