Cauza decesului copilului de 4 ani din Piteşti, intrat în comă după anestezia de la dentist

Cauza oficială a decesului copilului de 4 ani din Piteşti, intrat în comă după anestezia de la dentist © arhivă

Informaţie de ultimă oră! Cauza decesului în cazul copilului de patru ani care a intrat în comă după anestezia de la dentist a fost stabilită.

Medicii specialişti au concluzionat că băieţelul de patru ani a murit din cauza unui stop cardio-respirator, resuscitat cu encefalopatie anoxic ischemică, în urma unei anglo-sedări abulatorii. Practic, micuţul a murit din cauza anesteziei. 

Ce scrie în raportul INML

Raportul autopsiei de la Institutul de Medicină Legală București a fost eliberat, vineri, 14 februarie, părinților îndurerați. Legiştii au notat că micuţul nu avea alte probleme de sănătate. Stopul cardio-respirator a fost provocat de analgo-sedare. 

Totuşi, potrivit evz.ro, până în acest moment nu se cunosc dozele care au fost administrate copilului pentru a fi anesteziat total. În câteva săptămâni vor fi gata şi testele toxicologice.

Băieţelul de patru ani a fost ucis de substanţa care i-a adus sfârşitul şi lui Michael Jackson

Michael Jackson era dependent de efectele analgezice ale propofolului, denumit „lapte” din cauza texturii lichide și albicioase. Substanța nu a fost interzisă după tragedie, fiind considerat că nu este periculoasă decât în condiții extreme sau pe mâinile unor doctori nepricepuți. Deşi clinica din Piteşti nu are drept de anestezie generală, medicul anestezist i-a administrat propofol. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro