Caz revoltător la Timișoara! Medicii sunt nevoiți să resusciteze pacienţii în ambulanţe, pentru că spitalele sunt aglomerate
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 27.03.2021 la 10:38
Actualizat pe 27.03.2021 la 10:38
Situație îngrijorătoare în Timișoara! Medicii din Timişoara sunt obligaţi să resusciteze pacienţii în ambulanţe, deoarece spitalele sunt supraaglomerate. Ambulanțele au fost transformate în săli de așteptare din cauza lipsei de paturi în spitale. Iată cum sunt preluați bolnavii la Timișoara și cum se descurcă medicii în situații extreme!
- Nu mai e niciun loc liber la ATI în Timișoara
- Spitalele nu mai fac faţă fluxului de bolnavi de coronavirus
La Timișoara, lipsa locurilor din spitale este o problemă care îi afectează atât pe medici, cât și pe pacienți, care sunt resuscitați chiar în ambulanță.
Medicii sunt obligaţi să resusciteze pacienţii în ambulanţe
Ambulanţele din Timiş au fost transformate în săli de aşteptare pentru bolnavii care suferă de coronavirus. Momentan, la ATI nu mai este nici măcar un loc liber, iar spitalele sunt supraaglomerate, iar medicii nu mai fac față.
Singura alternativă este ca medicii să trateze și să resusciteze pacienții chiar în ambulanță. În același timp, numărul de pacienți infectați crește din ce în ce mai mult. În ambulanțe, cel mai de preț lucru au devenit tuburile de oxigen, care, de cele mai multe ori, fac diferența între viață și moarte.
La intrarea în spitalele din Timișoara este o încurcătură de zile mari. Medicii au transformat ambulanțele în ambulatorii pentru a le salva viața bolnavilor. Acolo, bolnavii sunt tratați și îngrijiți până când se găsește un loc liber în spital pentru a fi transferați.
Un bolnav de coronavirus așteaptă ore în șir pentru a fi transferat în spital
De cele mai multe ori, pentru a fi transportat în spital, un pacient trebuie să aștepte chiar și câteva ore bune.
Dacă înainte tuburile de oxigen erau umplute odată la 4 sau 5 zile, acum acestea se încarcă și de două ori pe zi din cauza numărului mare de pacienți.
Autoritățile au suplimentat numărul tuburilor de oxigen cu aproximativ încă 50, iar acum există în jur de 650 de tuburi. Se fac resuscitări și în curtea spitalului, iar medicii din spital participă la întreaga operațiune.
Unităţile de primiri urgenţe s-au blocat, deoarece există și alți pacienți care au diferite afecțiuni, în afara bolnavilor de coronavirus.