Caz de TBC confirmat la Brăila! Un elev de 14 ani a ajuns la spital

Caz de TBC confirmat la Brăila! Un elev de 14 ani a ajuns la spital © pexels

Un elev de 14 ani de la şcoala gimnazială “Nikos Kazantzakis” din Brăila a fost depistat pozitiv cu TBC, fiind internat la Secţia de Boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraș. Există suspiciuni că mai mulți copii ar putea fi infectați.

Băiatul, elev în clasa a șaptea, a ieșit pozitiv la testarea tuberculinică, în data de 20 mai. Cazul a fost adus la cunoștința conducerii școlii chiar de către sora lui, iar pericolul este cu atât mai mare cu cât, de la o zi la alta, apar tot mai multe suspiciuni de răspândire a bolii.

"Aşa este, avem un caz de TBC confirmat chiar ieri de medici, dar mai sunt şi câteva suspiciuni. Băiatul lipseşte de la şcoală de vreo două săptămâni, dar înţeleg că abia acum s-a descoperit ce are. Nu ştim cum a contactat virusul şi tocmai de aceea la nivelul şcolii se va declanşa o anchetă epidemiologică care va viza întreg colectivul. Circa 120 de elevi şi 30 de profesori vor fi testaţi”, a declaratdirectorul şcolii Nikos Kazantzakis, Neaga Susanu, pentru Obiectiv-Vocea Brăilei.

M.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro