Caz unic în România. Proxenet din Galaţi, pus să restituie unei tinere toţi banii obţinuţi de pe urma ei

Caz unic în România. Proxenet din Galaţi, pus să restituie unei tinere toţi banii obţinuţi de pe urma ei © Foto simbol arhivă

Caz fără precedent în justiţia din România. Un interlop din Galaţi a fost obligat să-i restituie unei tinere o sumă uriaşă pe care a obţinut-o de pe urma ei. De altfel, aceasta era obligată să practice prostituţia. 

Costel Matei Foru, un interlop din Galaţi, a fost condamnat definitiv pe 16 septembrie la un an şi 6 luni de închisoare pentru proxenetism. Era luat în vizor de oamenii legii şi pentru spălare de bani, dar a fost achitat pentru că anchetatorii nu au reuşit să demonstreze această acuzaţie.

Individul a fost obligat de judecători să plătească 76.500 de euro unei tinere care practica prostituţia. Această sumă, Costel Matei Foru a obţinut-o doar de pe urma ei.

Magistraţii au pus sechestru pe casa lui Costel Matei Foru, pe terenul aferent şi pe o maşină de lux a acestuia, pentru a fi siguri că bărbatul achită obligaţia.

Elena Dumitraşcu a fost obligată de Costel Matei Foru să practice prostituţia, acesta obţinând de pe urma serviciilor prestate de tânără cei 76.500 de euro. Individul şi-a cumpărat o casă cu suprafaţa de 83,74 metri pătraţi şi un teren de 900 de metri pătraţi. Însă, pentru a ascunde provenienţa banilor, a donat bunurile unei cunoştinţe şi a cumpărat mai multe maşini de lux, potrivit Adevărul.

Un alt caz similar în Galaţi

Costel Matei Foru nu este singurul individ din Galaţi care a făcut bani frumoşi de pe urma unei singure fete. Neculai Sefer, în vârstă de 38 de ani, a forţat o tânără să se prostitueze şi şi-a achiziţionat, cu banii obţinuţi, trei autoturisme de lux şi mai multe imobile pe strada Tecuci. 

În această vară, Neculai Sefer a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare cu executare pentru proxenetism. Şi în acest caz, individul a scăpat de acuzaţiile de spălare de bani.


facebook whatsapp twitter pinterest