Cazul Caracal. Cineva din Poliție suna pe telefoanele Luizei și ale lui Dincă, după răpirea fetei

Cazul Caracal. Cineva din Poliție suna pe telefoanele Luizei și ale lui Dincă, după răpirea fetei © arhivă

Apar noi informații bombă despre apelurile primite pe telefonul Luizei Melencu, după răpire. Pe cartela pe care fata o ținea în husa telefonului și pe care o folosea doar pentru Facebook, a fost interceptat un apel de la Poliția Română, la câteva zile de la răpire. Același număr l-a sunat și pe Dincă! 

La 5 zile de când Luiza fusese răpită, în după-amiaza zilei de 19 aprilie, pe cartela Luizei Melencu se sună de la mai multe numere. O parte dintre apeluri vin din zona  Arad, Bihor, potrivit evz.ro. 

În aceea zi, pe cartela fetei se sună și de pe un număr colectiv care aparţine Inspectoratului General al Poliţiei Române, de 7 ori!  Abonamentul colectiv este cel plătit de instituţie, iar telefonul, dat spre folosinţă unui angajat. După ce este apelată de la IGPR, cartela Luizei Melencu devine inactivă.

De asemenea, în perioada 15 -23 aprilie, Gheorghe Dincă primeşte peste 180 de contacte pe noul telefon cumpărat, de pe care îl sunase și pe bunicul Luizei. Nouă mesaje sunt date de la acelaşi telefon cu abonament colectiv de la IGPR.

La câteva zile de la răpirea Luizei, cineva din Poliția Română știa tot ce se întâmplase și avea numerele de telefon ale celor doi. 

Totuși, abia pe 15 mai 2019, Poliţia Dolj face lista cu cele 180 de contacte, iar a doua zi înaintează documentul către Poliţia Coşoveni. Pe 17 mai, documentul a ajuns pe masa procurorului de caz, Liviu Vasilescu, la DIICOT Dolj.

Procurorul Liviu Vasilescu uită însă timp de două luni de lista cu apeluri. Apoi cere ca DOS să stabilească mişcarea cartelei cumpărată de Dincă o dată cu noul telefon. Nimic despre mesajele primite de la IGPR. Totodată, Vasilescu nu menționeză decât două apeluri primite, când ele, conform aceleași surse, erau, de fapt, 180.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro