Cazuri de coronavirus în România: 184

Cazuri de coronavirus în România: 184 © Hepta

Institutul Național pentru Sănătate Publică a anunțat, în urmă cu scurt timp, noul bilanț al îmbolnăvirilor cu coronavirus din România. Numărul total a urcat la 184, după ce, seara trecută, se anunțaseră 168.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Iași. Sunt 16 pacienți care s-au vindecat.

Informarea oficială a MAI

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, până pe 17 martie, ora 10.00, au fost depistate 184 de cazuri de COVID-19 în România. Dintre acestea, 16 persoane au fost vindecate și externate: 1 caz din București, 15 din Timișoara.

Cazurile noi, depistate în ultimele ore sunt răspândite după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

3.282 de persoane se află în carantină instituționalizată, în timp ce alte 16.610 se află în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Au fost înregistrate și 36 de dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 din Codul Penal.

Președintele Klaus Iohannis a decretat, luni, stare de urgență în România. În decret sunt prevăzute mai multe măsuri, dintre care unele sunt de natură preventivă. Altele, însă, sunt cu aplicabilitate oficială odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

Măsurile din decret vizează mai multe domenii, în special Sănătatea, Educația și Economia, dar nu numai. Starea de urgență este declarată în România pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro