Ce este bine să faci astăzi, de Florii. Rugăciunea pe care să o rostești în ziua Intrării Domnului în Ierusalim pentru îndepărtarea tuturor relelor
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.04.2024 la 11:49
Actualizat pe 28.04.2024 la 11:49
Astăzi, pe data de 28 aprilie 2024, creștinii sărbătoresc Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim, o sărbătoare extrem de importantă, care are loc cu o săptămână înainte de Paşti. Astăzi sunt sărbătorite persoanele care poartă nume de flori.
- Astăzi credincioșii sărbătoresc Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim
- Rugăciunea pe care să o rostești pentru îndepărtarea tuturor relelor
Ziua de Florii mai este cunoscută în popor și ca "Duminica Floriilor", "Intrarea Domnului în Ierusalim" sau "Duminica Stâlpărilor". Se spune că în această Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, călare pe un asin. "Duminica Floriilor" marchează începutul Săptămânii Patimilor lui Iisus Hristos, care se va încheia cu Învierea Domnului.
Ce este bine să faci astăzi, în "Duminica Floriilor"
În ziua de Florii o mulțime de persoane merg la biserică pentru a participa la slujbă și pentru a se ruga. Sunt aduse în lăcașul sfânt ramuri de salcie pentru a fi sfințite. Mai apoi sunt puse la icoane sau la ușă.
Se crede că cei care se împărtășesc în ziua de Florii au șanse mari ca dorințele lor să li se împlinească, dacă le rostesc în timp ce se apropie de preot.
În unele zone ale țării, femeile coc plăcinte pe care le oferă săracilor ca o formă de ajutorare și binecuvântare.
Astăzi este dezlegare la pește și în popor se crede că peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare, cei care îl mănâncă se vor lecui de orice boală.
Tot astăzi, aproximativ 2 milioane de români cu nume de flori îşi aniversează onomastica.
Cea mai puternică rugăciune de Florii
“Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea,
prin îngroparea şi prin învierea Sa; Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic Însuţi, Stăpâne, păzeşte ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte prăznuire. Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi au strigat Ţie: Osana, apără ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti
să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de viaţă făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.
Citește și: Ce nu trebuie să faci în ziua de Florii. Tradițiile care se respectă