Ce este bine să faci, miercuri, pe 9 ianuarie. Rugăciune puternică către Sfântul zilei

Sfântul Mucenic Polieuct, sărbătorit pe 9 ianuarie © Doxologia

Sărbătoare importantă pentru creştini pe 9 ianuarie. Sfântul Mucenic Polieuct este prăznuit, în fiecare an, în această zi. Sfântul Mucenic Polieuct a devenit un exemplu pentru creştini datorită dorinţei sale de a alege calea credinţei, la îndemnul unuia dintre bunii săi prieteni.

În această zi, pe data de 9 ianuarie, de Sfântul Mucenic Polieuct, este bine pentru creştini să ţină post. Ziua de 9 ianuarie este prima zi de miercuri din noul an calendaristic în care se ţine post, cu excepţia zilei de sâmbătă, 5 ianuarie, atunci când, de asemenea, s-a ţinut post fiind Ajunul Bobotezei. Aşadar, în primele zile de miercuri şi vineri din acest an a fost harţi. În continuare vă prezntăm Rugăciunea puternică către Sfântul Mucenic Polieuct, potrivit Doxologia.

CITEŞTE ŞI: Sărbătoare importantă, la o zi după Sfântul Ioan. Lor trebuie să le spui pe 8 ianuarie ''La mulţi ani''

"Mucenicul Tău, Doamne, Polieuct, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Umplându-te de Desfătarea cea mult dorită şi de Fericita Lumină îndestulându-te, mărite şi de ceata cea îngerească învrednicindu-te, păzeşte, Sfinte Polieuct pe cei ce laudă prăznuirea ta, care cântă Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

Pomenirea ta cea purtătoare de lumină şi măreaţă a răsărit plină de Dumnezeiască Lumină, luminând în chip strălucit pe cei ce te laudă cu credinţă, viteazule ostaş al lui Hristos, Preafericite Polieuct, cântând Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Întărit fiind cu virtutea Duhului, fericite şi cu Dumnezeiască Putere fiind îmbrăcat, cu tărie ai mers spre lupta vrăjmaşului şi surpându-l pe el cu putere, cu osârdie strigai: să cântăm Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Născut-ai Întrupat, Preacurată Născătoare de Dumnezeu, pe Cel Ce mai înainte era fără de trup; şi ai rămas iarăşi cu adevărat Fecioară Preacurată; pe Cel Ce pentru noi, cu bogăţia îndurării a sărăcit şi a mântuit pe cei ce strigă Lui, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Amin".

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest