Ce este bine să faci, miercuri, pe 9 ianuarie. Rugăciune puternică către Sfântul zilei

Sfântul Mucenic Polieuct, sărbătorit pe 9 ianuarie © Doxologia

Sărbătoare importantă pentru creştini pe 9 ianuarie. Sfântul Mucenic Polieuct este prăznuit, în fiecare an, în această zi. Sfântul Mucenic Polieuct a devenit un exemplu pentru creştini datorită dorinţei sale de a alege calea credinţei, la îndemnul unuia dintre bunii săi prieteni.

În această zi, pe data de 9 ianuarie, de Sfântul Mucenic Polieuct, este bine pentru creştini să ţină post. Ziua de 9 ianuarie este prima zi de miercuri din noul an calendaristic în care se ţine post, cu excepţia zilei de sâmbătă, 5 ianuarie, atunci când, de asemenea, s-a ţinut post fiind Ajunul Bobotezei. Aşadar, în primele zile de miercuri şi vineri din acest an a fost harţi. În continuare vă prezntăm Rugăciunea puternică către Sfântul Mucenic Polieuct, potrivit Doxologia.

CITEŞTE ŞI: Sărbătoare importantă, la o zi după Sfântul Ioan. Lor trebuie să le spui pe 8 ianuarie ''La mulţi ani''

"Mucenicul Tău, Doamne, Polieuct, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Umplându-te de Desfătarea cea mult dorită şi de Fericita Lumină îndestulându-te, mărite şi de ceata cea îngerească învrednicindu-te, păzeşte, Sfinte Polieuct pe cei ce laudă prăznuirea ta, care cântă Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

Pomenirea ta cea purtătoare de lumină şi măreaţă a răsărit plină de Dumnezeiască Lumină, luminând în chip strălucit pe cei ce te laudă cu credinţă, viteazule ostaş al lui Hristos, Preafericite Polieuct, cântând Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Întărit fiind cu virtutea Duhului, fericite şi cu Dumnezeiască Putere fiind îmbrăcat, cu tărie ai mers spre lupta vrăjmaşului şi surpându-l pe el cu putere, cu osârdie strigai: să cântăm Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Născut-ai Întrupat, Preacurată Născătoare de Dumnezeu, pe Cel Ce mai înainte era fără de trup; şi ai rămas iarăşi cu adevărat Fecioară Preacurată; pe Cel Ce pentru noi, cu bogăţia îndurării a sărăcit şi a mântuit pe cei ce strigă Lui, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Amin".

Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro