Ce înseamnă STS și ce legătură are instituția cu platforma de programări pentru vaccinarea anti-Covid-19
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 19.01.2021 la 17:03
Actualizat pe 19.01.2021 la 17:03
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a sărit în ajutorul populației care dorește să se vaccineze anti-Covid-19 prin intermediul unei platforme speciale pentru programări online. Cum pentru unii pacienți au existat dificultăți în utilizare, specialiștii au venit cu explicații.
- De la ce vine prescurtarea STS
- Cum se pot programa pacienții pe platformă
Campania de vaccinare anti-Covid-19 a început în România din data de 27 decembrie 2020, imediat cum a ajuns prima tranșă de ser. Cei care au avut prioritate au fost lucrătorii din sistemul medical, cei din linia întâi. În cea de-a doua etapă sunt vizate persoanele care fac parte din categoriile de risc, iar în luna aprilie autoritățile estimează să vaccineze restul populației împotriva coronavirusului.
Pentru a face programarea la vaccin mult mai ușoară și eficientă, specialiștii au venit în ajutorul cetățenilor cu o platformă online. Cum au existat dificultăți în utilizarea acesteia, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a sărit în ajutorul lor, anunțându-i cum se poate realiza programarea. Astfel, persoanele care nu se regăsesc în baza de date a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) pot opta pentru 5 modalități simple.
5 modalități de programare la vaccinul anti-Covid-19
Prin urmare, doritorii care se confruntă cu boli cronice se pot înscrie individual pe plaformă pentru a se programa la vaccinul anti-Covid-19. O altă variantă ar fi cea în care înscrierea mai multor persoane poate fi realizată prin intermediul unui singur utilizator. Atenție, totuși, întrucât nu este permisă înscrierea a mai mult de 9 persoane incluși în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar.
În cazul în care cetățenii nu doresc folosirea platformei în mod individual, aceștia pot apela la serviciile direcțiilor de asistență socială. De asemenea, și medicii de familie pot face programarea pacienților cu boli cronice pe care îi au în evidență. O ultimă soluție ar fi apelul la Call-Center.
Persoanele care doresc să își facă programarea la vaccin prin intermediul platformei puse la dispoziție de STS trebuie să ia în calcul faptul că aceasta este actualizată constant potrivit datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Prin urmare, se recomandă actualizarea repetată a paginii pentru a vedea numărul concret de locuri disponibile din centrele de vaccinare anti-Covid-19 din orașul respectiv.
Citește și Ce înseamnă rapel când este vorba de vaccinuri și de ce este necesar