Ce nu s-a știut până acum de Nicolae Ceaușescu. Câte greșeli gramaticale făcea „Tovarășul”, într-o singură propoziție?

Ce nu s-a știut până acum de Nicolae Ceaușescu. Câte greșeli gramaticale făcea „Tovarășul”, într-o singură propoziție? © arhivă

Știm cu toții că Nicolae Ceaușescu este unul dintre oamenii care au marcat istoria țării noastre. După moartea „Tovarășului” au ieșit la iveală o mulțime de aspecte din viața acestuia, dar și din viața soției sale. Cu toate acestea, nimeni nu a știut până acum că lui Nicolae Ceaușescu nu prea i-a plăcut școala și, din această cauză, făcea foarte multe greșeli gramaticale, atunci când scria ceva. 

Nicolae Ceușescu a fost și va rămâne mereu un personaj cheie al istoriei țării noastre. Au ieșit la suprafață numeroase detalii din viața lui, însă deși oamenii îl considerau un mare intelectual al vremii, se pare că realitatea era cu totul alta. 

Lui Nicolae Ceaușescu nu prea i-a plăcut la școală. Cu toate că oamenii știau că fostul conducător al României a fost analfabet, acesta avea, însă, un scris destul de îngrijit. 

Firește, acest lucru nu compensa cu mulțimea de greșeli gramaticale pe care le făcea, chiar și într-o singură propoziție. Potrivit shtiu.ro, Nicolae Ceaușescu făcea chiar și 4 greșeli gramaticale, într-o propoziție. Fostul conducător comunist nu prea știa când trebuie să fie pusă cratima și nici când aceasta nu trebuie să fie folosită. 

Într-un document redactat de mână de către Nicolae Ceaușescu, pe când acesta avea numai 18 ani se pot observa numeroase greșeli de ordin gramatical. 

În documentul cu pricina, Nicolae Ceușescu a scris greșit mai multe cuvinte, iar pe unele dintre ele nu prea le-a încadrat în scrierile corecte gramaticale. Așadar, în declarația scrisă de mână de Nicolae Ceaușescu acesta a scris „a eși” în loc de „a ieși”, „mam” în loc de „m-am” sau „”neam” în loc de „ne-am”. Există propoziții și cu patru greșeli gramaticale, mai informează shtiu.ro. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro