Ce se întâmplă cu Codul Rutier? Atenţie, pietoni, primiţi amenzi usturătoare!

Ce se întâmplă cu Codul Rutier? Atenţie, pietoni, primiţi amenzi usturătoare! © Pixabay

Noi schimbări apar în ceea ce priveşte Codul Rutier! Ce se întâmplă cu pietonii care traversează neregulamentar? Nimeni nu se aştepta la asta! 

Codul Rutier continuă să se actualizeze tot mai des. Acum, noi modificări apar în privinţa pietonilor. În OUG 195/2002 se arată că pietonii sunt obligaţi să circule pe trotuare sau pe marginea drumurilor şi cel mai important, să traverseze prin locurile permise, trecerile de pietoni, fie că sunt semnalizate sau nu. 

“Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la coltul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic”, se arată în Codul Rutier. 

De asemenea, potrivit documentului, cei care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi aspru. Astfel, vor primi amenzi încadrate în clasa I de sancţiuni, mai exact, pot primi două sau trei puncte amendă. Şi dacă punctul amendă îşi păstrează valoarea de 145 de lei, gândiţi-vă că se poate ajunge la sume ce depăşesc 295 de lei sau chiar 435 de lei. 

Lista de reguli nu se opreşte aici, deoarece pietonii care sunt surprinşi şi accidentaţi atunci când au travesat prin locurile nepermise sau mai ales pe culoarea roşie a semaforului, vor fi singurii responsabili de producerea accidentării lor. 

Drept urmare, traversarea nu se începe atunci când culoarea verde a semaforului este intermitentă sau când este roşie!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro