Ce se întâmplă dacă faci amor în Postul Crăciunului! Arsenie Boca a avertizat

Ce se întâmplă dacă faci amor în Postul Crăciunului! Arsenie Boca a avertizat © spynews.ro

Una dintre întrebările pe care şi le pun creştinii înaintea Postului Crăciunul este "Ce se întâmplă dacă faci amor în această perioadă?". Şi nu degeaba! Cei mai mulţi preoţi spun că nu este bine ca partenerii să întreţină relaţii intime în timpul Postului Crăciunului. Şi în general, postul înseamnă, de fapt, înfrânarea de la toate poftele trupeşti.

Pe 15 noiembrie, aşa cum a rânduit Biserica Ortodoxă, începe Postul Naşterii Domnului, cunoscut în popor şi sub denumirea de Postul Crăciunului. De pe această dată, conform spuselor Bisericii, creştinii trebuie să se obţină de la tot ce înseamnă pofte trupeşti. 

Şi Arsenie Boca a spus câte ceva despre acest subiect. Părintele susţine că toţi credincioşii pot învinge ispitele doar prin înfrânarea poftelor, iar asta înseamnă şi abţinerea de la picanteriile din dormitor. 

"Rugăciunea și postul scot dracii poftei și ai mâniei din trup. Foamea îmblânzeşte fiarele. Cu tot dinadinsul se atrage luarea aminte că toată lupta această să nu se ducă fără îndrumarea unui duhovnic iscusit care știe a cumpăni măsura, trebuință și putință fiecăruia în parte", a spus părintele, citat de crestinortodox.ro.

Ce se întâmplă dacă faci amor în post

Părintele Arsenie Boca a susţinut în timpul vieţii că nerespectarea acestei reguli bisericeşti poate duce apariţia unor probleme de sănătate sau la agravarea celor existente: "Firea trupului fiind surdă, oarbă şi mută, nu te poţi înţelege cu ea decât prin osteneală şi foame, acestea însă trebuie conduse după dreapta socoteală, ca să nu dăuneze sănătăţii".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro