ÎNTREBAREA ZILEI: Ce se întâmplă dacă mănânci cireşe cu viermi?

ÎNTREBAREA ZILEI: Ce se întâmplă dacă mănânci cireşe cu viermi? © Foto simbol Pixabay

E neplăcut să te trezeşti cu un vierme în gură în timp ce mănânci cireşe, asta e clar. Însă, deşi majoritatea oamenilor consideră că cireşele cu viermi sunt mai sănătoase pentru că nu au fost tratate cu pesticide, nutriţioniştii sunt de altă părere.

Viermele este, de fapt, larva unei muşte care îşi depune ouăle în pulpa moale a fructului. Potrivit nutriţioniştilor, aceştia nu fac rău, nici măcar dacă sunt vii. De asemenea, viermii nu rezistă mult timp în organismul uman, fiind distruşi rapid de acidul gastric. 

„Viemii din cireșe nu fac rău. Viermele are un pic de proteină și nu se poate întâmpla nimic rău cu organismul nostru, chiar dacă viermii sunt vii. În alte țări se consumă larve pe bandă rulantă.”, a declarat un nutriţionist pentru shtiu.ro.

O parte dintre iubitorii de cireşe cred că viermii reprezintă dovada că fructele nu au fost tratate cu pesticide. De cealaltă parte, specialiştii spun că este posibil ca cireşele să fi fost tratate după ce larva a fost depusă, deci, nimic nu e sigur!

"Totuși, lumea are impresia că cireșele care conțin viermi sunt mai sănătoase pentru că nu au fost tratate cu pesticide. Această gândire este eronată, întrucât este posibil ca cireșele să fi fost tratate după ce larva a fost depusă în fruct", a mai precizat nutriţionistul, pentru aceeaşi sursă.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro