Beneficiile spanacului crud. Are grijă de pielea ta şi ajută să-ţi cureţi organismul
Publicat pe 28.01.2019 la 15:25 Actualizat pe 28.01.2019 la 15:51
Spanacul este considerat un aliment vital pentru organismul nostru. Este unul dintre cele mai bune materiale organice folosit la curăţarea, reconstrucţia şi regenerarea tractului intestinal.
Spanacul este considerat un aliment vital pentru organismul nostru. Este unul dintre cele mai bune materiale organice folosit la curăţarea, reconstrucţia şi regenerarea tractului intestinal.
Spanacul este consumat crud în salate, sucuri sau smoothie-uri. Beneficiile spanacului se datorează concentraţiei bogate de nutrienţi pe care îi conţine: minerale, vitamine, pigmenţi şi fito nutrienţi precum potasiu, mangan, zinc, magneziu, fier sau calciu.
Printre beneficiile acestui aliment miraculos enumerăm:
1. Spanacul previne ulcerul gastric
2. Reglează tensiunea arterială: Acidul folic pe care spanacul îl conţine reduce apariţia bolii Alzheimer. Aşadar, este o opţiune foarte bună pentru persoanele care prezintă un risc ridicat de tulburări neuronale şi cognitive
3. Reduce inflamaţia: Este recomandat persoanelor care au probleme cu artrita sau guta.
4. Ajută la întărirea oaselor: Spanacul este o sursă bună de vitamina K, mangan, cupru, magneziu, zincu şi fosfor care ajută la construirea oaselor puternice.
5. Spanacul are grijă de pielea noastră
Diferiţii fito nutrienţi şi pigmenţi pe care îi conţine spanacul protejează pielea de razele nocive ale soarelui, inclusiv razele UV.
A.S.