REȚETA ZILEI: Ciuperci umplute cu spanac și linte, un adevărat deliciu
Publicat pe 07.12.2018 la 10:25 Actualizat pe 07.12.2018 la 10:26
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă, care te va face să te lingi pe degete! Este vorba despre ciuperci umplute cu spanac și linte, un preparat extrem de ușor de făcut, care este gata în mai puțin de 30 de minute.
Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă, care te va face să te lingi pe degete! Este vorba despre ciuperci umplute cu spanac și linte, un preparat extrem de ușor de făcut, care este gata în mai puțin de 30 de minute.
Rețeta de ciuperci umplute cu spanac și linte este una delicioasă, ușor de preparat și care nu te va face să scoți prea mulți bani din buzunar. Iată de ce ai nevoie:
10 ciuperci cu pălărie mare
200 g piure de spanac
3-4 linguri de linte roșie
1 ceapă mai mică
1 ardei roșu
ulei de măsline
sare
amestec uscat de condimente
4-5 roșii cherri
câteva fire de mărar verde
o lingură de parmezan ras
Mod de preparare:
8 ciuperci mari se curată, se îndepărtează piciorușul, apoi se stropesc cu ulei de măsline și un praf de sare și se dau la cuptor cca 30 minute.
Între timp dăm în câteva clocote lintea, cu un praf de sare, apoi o scurgem bine.
Ceapa se tăie mărunt și se călește într-un strop de ulei împreună cu ardeiul tăiat cubulețe, până se înmoaie. Se adaugă și piureul de spanac, bine scurs, se amestecă bine, apoi se sărează și condimentează după gust. Se dă de pe foc și se presară deasupra mărar verde tocat fin.
Separat călim într-un strop de ulei ciupercile și piciorușele rămase, curățate și mărunțite. Când încep să se călească, se adaugă lintea scursă, se sărează și condimentează după gust și se dă de pe foc.
Se scot ciupercile din cuptor și cu ajutorul unui șervețel se absoarbe sucul lăsat de ele, apoi se umple fiecare pălăriuță cu câte o lingură de spanac, deasupra se pune câte o linguriță de linte cu ciuperci, se presară și un pic de parmezan, se decorează cu câte jumătate de roșie cherry și se dă 15 minute la cuptor! Se servesc după ce s-au răcit un pic, ca aperitiv.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.