Ce se întâmplă, de fapt, după 15 mai? Marcel Vela: „Sunaţi la 112 dacă cineva nu are mască şi strănută“

Ce se întâmplă, de fapt, după 15 mai? Marcel Vela: „Sunaţi la 112 dacă cineva nu are mască şi strănută“ © arhivă

Cu toate că restricțiile impuse se vor relaxa treptat, atunci când vine vorba de masca de protecție, lucrurile rămân complet neschimbate. Ce anunț a făcut ministrul de Interne, Marcel Vela? 

Doar trei zile ne despart de ziua de 15 mai, ziua în care România va ieși din starea de urgență și va intra în cea de alertă. Cu toate că restricțiile impuse se vor relaxa treptat, atunci când vine vorba de masca de protecție, lucrurile rămân complet neschimbate. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul de Interne, Marcel Vela!

În cadrul unei emisiuni online, Marcel Vela a fost întrebat ce putem face dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou sau în orice alt mijloc de transport, fără mască şi strănutând. Răspunsul ministrului de Interne a fost unul scurt și la obiect, susținând că dacă vom trece printr-o situație de acest gen, trebuie să apelăm de urgență 112. 

În plus, Marcel Vela a declarat că la toate gurile de metrou vor fi oameni de ordine, care se vor ocupa în totalitate ca cetățenii să respecte măsurile impuse. Persoanele care nu poartă mască și mai grav, strănută de față cu toată lumea, se pot alege cu dosar penal, pentru răspândirea bolii cu bună știință. 

”În momentul acela sunaţi la 112. La toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi“, a declarat Marcel Vela.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro