Ce se mănâncă în a doua zi de Rusalii. Ce nu trebuie să-ți lipsească de pe masă
Publicat pe 13.06.2022 la 12:17 Actualizat pe 13.06.2022 la 12:17
Astăzi, 13 iunie 2022, creștinii ortodocși sărbătoresc a doua zi de Rusalii. Conform tradițiilor din țara noastră, în această zi, există anumite preparate care nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor. Ce se mănâncă în această zi sfântă.
- Ce se mănâncă în a doua zi de Rusalii
- Ce preparate tradiționale să nu-ți lipsească de pe masă
Este a doua zi de Rusalii, iar creștinii ortodocși sărbătoresc această zi sfântă așa cum se cuvine. Ei bine, există câteva preparate tradiționale care nu trebuie să-ți lipsească de pe masă. Iată ce se mănâncă azi!
Ce se mănâncă în a doua zi de Rusalii. Ce preparate tradiționale să nu-ți lipsească de pe masă
În zilele de Rusalii, creștinii ortodocși sărbătoresc cu bucate tradiționale românești. Sunt preparatele tradiționale care nu trebuie să-ți lipsească de pe masă în această zi sfântă. Românii servesc sarmale în foi de viță, tocană de legume și vestita ciorbă de verdețuri cu legume și smântână.
Sarmale în foi de viță
Sarmalele în foi de viță sunt un preparat delicios, tradițional românesc. Este una dintre mâncărurile preferate ale românilor, care se pregătește de sărbători, mai ales în a doua zi de Rusalii.
Pentru sarmalele în foi de viță aveți nevoie de foi de viță, un kilogram de carne de porc și vită, 50 de grame de orez, două cepe roșii, 50 ml de ulei, două legături de mărar, pătrunjel, leuștean, 800 de grame de bulion de roșii, sare și piper. Sarmalele se pregătesc la fel ca cele cu varză, doar că acestea se învelesc în foi de viță.
Ciorbă de verdețuri cu legume și smântână
Un al doilea preparat despre care bătrânii satelor spun că trebuie să fie pe masa de Rusalii, este ciorba de verdețuri cu legume și smântână. Este un preparat tradițional românesc, cu un gust inedit. Se consumă în toate zonele din România, dar în special în Transilvania.
Pentru ciorba de verdețuri cu legume și smântână aveți nevoie de verdețuri, precum salată verde, spanac, ceapă verde, usturoi sau orice legume de acest fel doriți, o lingură de făină, ulei, 100 ml de smântână, mărar, 500 de ml de lapte, un gălbenuș de ou, sare, lămâie și piper. Se prepară exact ca o altă ciorbă, doar că nu se folosește carne.
Tocană de legume
Un al treilea preparat care nu trebuie să lipsească pe masa de Rusalii este tocana de legume. Pentru această mâncare aveți nevoie de legume, de exemplu roșii, ceapă, ardei, dovlecel, morcov, vânătă, ardei iute, sare, piper și pătrunjel. Se pregătește extrem de simplu, exact ca un ghiveci, de exemplu, sau ca o simplă tocăniță de legume.