Ce spune medicul care l-a anesteziat pe copilul de 3 ani din Pitești, după ce acesta a paralizat

Ce spune medicul care l-a anesteziat pe copilul de 3 ani din Pitești, după ce acesta a paralizat © arhiva

Ieri seară un copil de 3 ani din Pitești a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a fost anesteziat la medicul stomatolog. Acum anestezistul face primele declarații în acest caz.

Adrian Dinescu, medicul anestezist care a facut anestezia copilul de trei ani care a paralizat ulterior spune că a respectat toate protocoarele medicale și ca a folosit pentru cel mic o anglo-sedare pe care a mai folosit-o și în alte cazuri. 

„Am o experienţă de peste 400 de copii care au efectuat anestezia în această formă, familia pacientului şi-a dat acordul pentru această clinică, lucrurile au decurs normal până la un moment dat. Am instituit resuscitarea cardiopulmonară rapidă, şi pacientul a plecat din clinică stabilizat. Consider că în momentul în care am avut un astfel de incident şi o complicaţie am acţionat în parametrii profesionali”,spunea medicul anestezist Adrian Dinescu, potrivit Mediafax.

Starea copilul este foarte gravă în acest moment, iar cel mic se află internat, intrubat și ventilat mecanic la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

„Copilul a făcut stop la stomatologie în urma unei anestezii generale şi a fost resuscitat local. Copilul este internat la reanimare, intubat şi ventilat mecanic, starea lui se menţine extrem de gravă sub tratament de specialitate, se fac investigaţii", a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, dr. Raluca Grigore, citat de Mediafax. 

În urma anchetei, dacă medicul stomatolog va fi găsit vinovat, acesta va trebui să răspundă pentru fapta sa. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro