Cine era ambulanțierul de la Suceava răpus de coronavirus? A moștenit meseria de la tatăl său

Cine era ambulanțierul de la Suceava răpus de coronavirus? A moștenit meseria de la tatăl său © arhiva

Ambulanțierul din Suceava, primul cadru medical ucis de coronavirus, lucra de peste 25 de ani la Serviciul de Ambulanță. Ba chiar moștenise tot ce știa de la tatăl său, și el fost ambulanțier.

Bărbatul a refuzat internarea în spital, deși a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, și a decis să se autoizoleze, sperând că se va vindeca singur. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, fiind declarat mort astăzi.

În ciuda insistențelor directorului medical, ambulanțierul în vârstă de 53 de ani a refuzat internarea, potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță.

„Directoarea medicală ținea legătura cu el. Mi-a spus că a vorbit și ieri (luni – n.r.). I s-a părut că nu este într-o stare bună și i-a recomandat să meargă la spital dar bărbatul susținea că dacă îi va fi rău va suna”, a declarat, pentru Mediafax, managerul Alexandru Lăzăreanu.

Ambulanțierul din Suceava a refuzat internarea în spital

Din păcate, ambulanțierul a decedat astăzi, la domiciliu.

„Din păcate ambulanțele erau blocate toate la urgențe, majoritatea transportă pacienți confirmați cu coronavirus și stau ore întregi acolo. Ăsta e un motiv pentru care nu putem să onorăm toate solicitările. Din păcate, cred că și colegului meu i-a fost fatal că nu a putut să ajungă la timp ambulanța. Nu știu în cât timp au ajuns colegii la el”, a declarat Daniel Feher, lider de sindicat la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava.

De asemenea, colegii ambulanțierului susțin că nu știu de unde s-ar fi putut infecta colegul lor. Totuși, aceștia cred că bărbatul ar fi refuzat internarea în Spitalul din Suceava din cauza condițiilor și a faptului că „acolo e dezastru”.

La momentul actual, la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava 46 de angajați sunt depistați pozitiv cu COVID-19.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro