Cine este bărbatul care a murit în Pitești, cu simptome de coronavirus

Cine este bărbatul din Pitești, posibil primul mort de coronavirus din România © Arhivă

Un bărbat din Pitești, care prezenta simptome de coronavirus, a murit, în această seară. Potrivit presei locale, este vorba despre un pacient în vârstă de 78 de ani.

Conform Antena 3, bărbatul a prezentat simptome de COVID-19, motiv pentru care a fost testat, după moarte, pentru a determina dacă a fost infectat cu noul coronavirus sau nu. Tot conform aceleași surse, managerul Institului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Streinu Cercel, a explicat că bărbatul avea o infecție pulmonară și că orice virus i-ar fi putut fi fatal, nu doar noul coronavirus.

Conform ziarularges.ro, care oferă posibilitatea ca bărbatul să fi fost infectat cu gripă, în județ sunt confirmate 61 de cazuri de gripă, dintre care 57 cu tipul B, 2 cu tipul AH3 și 2 cu tipul AH1. Este vorba despre 56 de copii și de 5 adulți.

OMS a declarat pandemie de COVID-19

Astăzi, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie mondială de COVID-19. Asta înseamnă că este vorba despre o epidemie care se răspândește cu o viteză alarmantă și pe un teritoriu amplu, în acest caz de câteva continente.

Prin declararea de pandemie, OMS are de acum acces la fonduri și la măsuri speciale, pentru a asigura controlarea răspândirii acesteia. Printre măsuri se numără și finanțarea țărilor care nu au posibilăți suficiente pentru a face față unei astfel de situații.

Este și o veste bună. OMS spune că se confruntă cu prima pandemie care poate fi ținută sub control, în pofida răspândirii rapide a acesteia. Experții susțin că noul coronavirus este atât de contagios fix pentru că este un nou tip de virus, cu care sistemul imunitar nu s-a mai confruntat până acum.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro