Prima reacție oficială după ce un pacient a murit având simptome de coronavirus

Prima reacție oficială după ce un pacient a murit având simptome de coronavirus © antena3

În această seară un bărbat din Pitești ce prezenta simptome ale coronavirusului a murit, iar prima reacție oficială vine din partea lui Streinu Cercel, managerului Institului Național ”Matei Balș”.

Un bărbat din Pitești a murit în această seară după ce a ajuns la spital cu simptome specifice coronavirusului. Managerul Institului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Streinu Cercel a povestit la Antena 3 că bărbatul decedat ar fi avut o infecție pulmonară, iar orice virusul i-ar fi fost fatal.

44 de cazuri de coronavirus până în acest moment, în țara noastră

Cinci cazuri de coronavirus au mai fost confirmate în urmă cu puțin timp. Este vorba despre 5 cinci bărbați cu vârste  22, 30, 34, 36 și 57 care au venit aseară prin Vama Nădlac din Italia în România.

OMS a declarat pandemie de COVID-19

Astăzi, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie mondială de COVID-19. Asta înseamnă că este vorba despre o epidemie care se răspândește cu o viteză alarmantă și pe un teritoriu amplu, în acest caz de câteva continente.

Prin declararea de pandemie, OMS are de acum acces la fonduri și la măsuri speciale, pentru a asigura controlarea răspândirii acesteia. Printre măsuri se numără și finanțarea țărilor care nu au posibilăți suficiente pentru a face față unei astfel de situații.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro