Cine este Mircea Banias, deputatul testat pozitiv pentru coronavirus

Cine este Mircea Banias, deputatul testat pozitiv pentru coronavirus © Antena 3

Grupul de Cominucare Strategică a anunțat, marți, că deputatul liberal Mircea Banias a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. În prezent, politicanul este internat în spital, însă nu-și poate explica diagnosticul pus de medici. Dar cine este, totuși, Mircea Banias?

Mircea Banias a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 14 Constanța, pe 21 decembrie 2016, se arată pe site-ul Camerei Deputaților. A făcut parte din ALDE-Partidul Alianța Liberalilor și Democraților până în mai 2017, după care a rămas fără adeziune la formațiunea politică pentru care a candidat la alegeri.

A fost membru al grupului parlamentar PRO Europa până în ianuarie 2020, după care s-a dus la Partidul Național Liberal (PNL) al cărui membru este în prezent.

Este vicepreședinte al comisiei pentru transporturi și infrastuctură și fost membru al comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale.

Spune că nu a intrat în contact cu Chițac

Banias nu își poate explica diagnosticul pus de medici. Deși liberalii sunt toți internați la domiciliu ca urmare a infectării cu coronavirus a patru dintre membri săi, Mircea Banias susține că nu a intrat în contact nici cu Chițac, nici cu altcineva depistat pozitiv.

„Este straniu, pentru că eu m-am găsit cu un coleg în ultimele zile, am stat de vorbă cu el, şi el a ieşit negativ la test”, a explicat liberalul, pentru Antena 3, adăugând că a fost amplu interogat de cei de la DSP.

„Şi eu sunt mirat, pentru că nu ştiu de unde aş fi putut contracta acest virus”, a mai precizat deputatul, care încheie prin a atrage atenția asupra seriozității pandemiei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro