Ciprian, militarul român ucis la Kabul, a fost înmormântat. Sute de oameni au participat la slujbă. FOTO

+7 click pentru
galerie

Ciprian, militarul român ucis la Kabul, a fost înmormântat. Sute de oameni au participat la slujbă. FOTO © arhivă - reporterbuzoian.ro

Ciprian-Ştefan Polschi, militarul ucis pe 5 septembrie în Kabul, Afganistan, în urma unui atac cu bombă, a fost condus pe ultimul drum. Sute de oameni au participat la slujba de la Biserica Militară de pe bulevardul Mareşal Alexandru Averescu.

Joi, 12 septembrie, militarul ucis în urmă cu o săptămână la Kabul, într-un atac cu bombă, a fost înmormântat la Cimitirul Eroilor. Dis-de-dimineaţă, sicriul cu trupul militarului căzut la datorie a fost purtat pe umerii colegilor către Biserica Militară. Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Ciprian-Ştefan Polschi.

Colegii săi militari au aruncat flori peste cortegiul funerar dintr-un elicopter. Apoi, în sunetul salvelor, sicriul a fost coborât în cavou. Rudele militarului ucis pe 5 septembrie au plecat de la înmormântare cu drapelul în care sicriul a fost înfăşurat, potrivit reporterbuzoian.ro.

Ciprian-Ştefan Polschi este al doilea român care şi-a pierdut viaţa în urma atacurilor din ultimele zile de la Kabul. În vârstă de doar 38 de ani, bărbatul făcea parte din dispozitivul de securitate mobilizat în zona cu pricina. În momentul atentatului, Ciprian-Ştefan Polschi se afla la volanul autovehiculului de serviciu. Acum, în urma sa au rămas doi copii: Gabriel, în vârstă de 11 ani şi Alex, de 9 ani. De asemenea, soţia sa, Mihaela, este devastată.

Trupul său neînsufleţit a fost repatriat marţi, 10 septembrie, alături de cel al lui Vasile Rădună. Ciprian-Ştefan Polschi a fost avansat postmortem la gradul de sublocotenent şi decorat cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de cavaler cu însemne pentru război.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro