Comuna din România unde apa de la robinet curge cu pământ și nisip. Localnicii sunt revoltați: „Nici câinele nu bea”
Publicat pe 08.07.2022 la 12:05 Actualizat pe 08.07.2022 la 12:05
Există o comună în România unde apa de la robinet curge, în ultima vreme, cu pământ și nisip. Localnicii de aici sunt de-a dreptul revoltați și afirmă că nici măcar câinele nu bea astfel de apă plină de noroi.
- Comuna din România unde apa de la robinet curge cu pământ și nisip
- Localnicii sunt revoltați
- Primarul comunei se abține de la declarații
Potrivit covasnamedia.ro, în comuna Ghidfalău, județul Covasna, apa de la robinet curge în ultima vreme, cu pământ și nisip. Localncii de aici sunt de-a dreptul revoltați și nu admit o astfel de situația. Ei spun că nici măcar câinii nu beau apa.
Comuna din România unde apa de la robinet curge cu pământ și nisip
Calitatea apei potabile din comuna Ghidfalău face localncii să fie revoltați. De mai mult timp, localnicii din comună trebuie să plătească foarte mulți bani pentru o apă potabilă care nu este deloc de calitate.
Gospodărie Comunală SA, operatorul rețelei, a reacționat imediat la grava problemă din județul Covasna, motivând că apa care curge așa apare atunci când există consum foarte mare în comună, dar și că acest lucru poate fi remediat doar printr-o investiție care să lege comuna de rețeaua din Sfântu Gheorghe. În prezent, autoritățile de aici nu pot interveni, asta pentru că rețeaua nu le aparține. De asemenea, DSP Covasna precizează că analiza apei de la robinet este una bună.
Dézsi Botond Zoltán, locuitor al comunei, de profesie laborant agroalimentar, susține că a avut probleme de genul ăsta încontinuu. El afirmă că nici măcar câinele nu vrea să bea o astfel de apă plină de noroi. Apa nu este așa de azi, de ieri, ci de opt ani, iar acest localnic refuză să mai plătească.
Primarul comunei se abține de la declarații
Locutorii comunei Ghidfalău, județul Covasna, au depus în anul 2021 o petiție cu circa 90 de semnături în ceea ce privește problema apei, document care a ajuns la numeroase instituții din Sfântu Gheorghe, precum Gospodărie Comunală, Prefectură, Direcția de Sănătate Publică, Primărie și Protecția Consumatorilor. Localnicii nu au primit niciun răspuns referitor la această problemă. De asemenea, sursa citată mai scrie că statția de tratare a apei de aici nu face față la consumul crescut peste nivelul mediu.
Mai mult decât atât, primarul comunei Ghidfalău, Jancsó Ernő, a precizat că se abține de la declarații până după data de 12 iulie 2022, dată în care are loc întâlnirea cu sătenii și autoritățile locale, dar și cele județene.