Concluzia în cazul tânărului suspect de coronavirus. Ce diagnostic i-au pus medicii

Concluzia în cazul tânărului suspect de coronavirus. Ce diagnostic i-au pus medicii © Foto simbol arhivă

Tânărul de 24 de ani, suspectat a fi infectat cu coronavirus, a primit diagnosticul final al medicilor, după ce analizele sale au fost trimise la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. 

Medicii de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti au comunicat diagnosticul final în cazul tânărul din Bacău. Acesta se afla într-un context epidemiologic susceptibil: tânărul venise recent din China şi manifesta simptomele specifice coronavirusului. 

După efectuarea analizelor, medicii au informat că diagnosticul de coronavirus se infirmă. În schimb, tânărul a primit de la medicii Institutului diagnostic pozitiv pentru infecţie cu adenovirus, potrivit Observator.

Cu puţin timp înainte de aflarea diagnosticului final, Ministerul Sănătății a transmis că este foarte puțin probabil ca tânărul să fie infectat cu coronavirus. 

„Referitor la situaţia pacientului cu suspiciune de infecţie cu noul Coronavirus de la Bacău. Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi. A sosit în ţară în urmă cu 8 zile. Este foarte puţin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul coronavirus. La sosirea în ţară a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de faţă acuzând dureri musculare”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a anunţat că au existat alerte privind infectarea cu coronavirus în Cluj, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti. Toate au fost infrimate. 

Marţi, pe aeroportul din Otopeni, vor ajunge din China 25 de români.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro