Ministerul Sănătății, prima reacție referitoare la pacientul din Bacău suspect de coronavirus

Ministerul Sănătății, prima reacție referitoare la pacientul din Bacău suspect de coronavirus © arhiva

Ministerul Sănătății are prima reacție referitoare la tânărul din Băcau ce s-a întors din China în urmă cu doar câteva zile și este suspect de coronavirus.

Un tânăr de 24 de ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău acuzând simptome de gripă, însă atunci când a declarat ca a venit din China în urmă cu doar câteva zile, starea pacientului a ridicat numeroase semne de întrebare. 

Medicii din Bacău au luat decizia să-l transfere la Institul Matei Balș din Capitală, fiind singurul loc de tratare împotriva virusului care deja a făcut foarte multe victime. 

Ministerul Sănătății spune că tânărul este foarte puțin probabil să fie infectat cu coronavirus. 

„Referitor la situaţia pacientului cu suspiciune de infecţie cu noul Coronavirus de la Bacău. Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi. A sosit în ţară în urmă cu 8 zile. Este foarte puţin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul coronavirus. La sosirea în ţară a prezentat doar febră şi tuse seacă, care între timp s-au remis, în momentul de faţă acuzând dureri musculare”, potrivit gsp. 

Până acum, 3000 de pacienți au prezentat cazuri de îmbolnăvire de coronavirus, iar 81 de persoane au murit.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro