Controversata împărtășanie a lui ÎPS Teodosie, clasată de Parchet. „Lingurița de împărtășire nu este penală”

Controversata împărtășanie a lui ÎPS Teodosie, clasată de Parchet. „Lingurița de împărtășire nu este penală” © arhivă

Anunț de ultimă oră privind controversata împărășanie a lui ÎPS Teodosie, din a doua zi a stării de alertă. Arhiepiscopia Tomisului a transmis marți că s-a clasat plângerea penală în care ÎPS Teodosie și alți preoți au fost acuzați de „infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”. Atunci, la cadrala din Constanța, ÎPS Teodosie a împărtășit zeci de persoane printre care și copii, cu o singură linguriţă.

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat marți, 19 mai, că „lingurița de împărtășire nu este penală”.

Printr-o plângere penală, reprezentantul „Asociației pentru Libertate de Conștiință”, Emil Moise, îi acuza pe ÎPS Teodosie și alți doi preoți de infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor după ce arhiepiscopul a împărtășit mai mulți enoriași cu o singură linguriță, în contextul pandemiei de coronavirus. 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus clasarea cauzei plângerii penale, pe 14 mai 2020, anunță Arhiepiscopia. 

După cercetări, Parchetul a constatat că în evidența DSP Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase”. De asemenea, nu au existat nici suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Mai mult, „Parchetul a mai constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege” și că aspectele religioase și medicale, invocate în plângerea penală nu sunt, de fapt, de natură penală.

Prin urmare, Parchetul a dispus clasarea cauzei privind denunțul formulat de către Asociația „Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro