Copil cu varicelă, mort la spitalul din Pașcani, sub privirile părinților. "Ambulanţa a făcut un kilometru în 17 minute"

Copil cu varicelă, mort la spitalul din Pașcani, sub privirile părinților. "Ambulanţa a făcut un kilometru în 17 minute" © Facebook

Tragedie fără margini într-o familie din Pașcani. Un copil, în vârstă de doar șase ani, a murit pe patul de spital, fiind diagnosticat cu varicelă. Părinții acuză medicii că nu aveau defibrilator pentru a-l salva.

Copilașul a așteptat timp de 40 de minute un defibrilator, acuză părinții. Totul a început atunci când minorul a fost dus de părinții săi la medicul de familie, pentru că Ianis avea varicelă. Doctorul i-a prescris medicamente și sirop, dar starea lui de sănătate s-a înrăutățit, el învinețindu-se pe față și corp. Îngrijorați, părinții său au sunat de urgență la 112 și au cerut o ambulanță pentru a-l transporta, aceasta ajungând la locuință în 20 de minute. "De la Iaşi ni s-a spus că vine Paşcaniul, pentru că nu e urgenţă. Ambulanţa a făcut un kilometru în 17 minute până a ajuns la noi cu girofarurile stinse şi oprind la semafor la culoarea roşie. Aşa li s-a transmis, că nu e o urgenţă. Înregistra­rea poate dovedi cât de disperaţi eram la telefon. Între timp, Ianis era aproape inconştient, şi a fost pus la oxigen", a declarat tatăl adoptiv al copilului.

Părinții acuză medicii

Mai mult decât atât, atunci când au ajuns la spitalul din Pașcani, au constatat cu stupoare că medicii erau depășiți de situație, iar după ce copilul și-a pierdut cunoștința a început să îi țâșnească sângere pe nas și gură. Apoi, medicilor le-a trebuit 40 de minute să aducă un defribrilator și chiar dacă l-au resuscitat, din păcate, copilul a decedat. Copilul ar fi fost diagnosticat greșit cu varicelă, când de fapt el avea meningită meningocociă, scrie ziaruldeiasi.ro.

"L-au resuscitat un sfert de oră, douzeci de minute, până au cărat aparatura de la parter până la etajul 5. Îmi pare rău că nu am putut să filmez cum cărau în braţe asistentele tuburile de oxigen şi defibrilatorul, ajungând în 40 de minute. E ceva de neimaginat. Cu toate astea, l-au resuscitat doar apăsând pe pieptul lui", a mai spus tatăl copilului. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro