Copila de 13 ani din Voineasa, găsită după ore de căutări, refuză să se întoarcă acasă. Ce s-a decis 

Copila de 13 ani din Voineasa, găsită după ore de căutări, refuză să se întoarcă acasă. Ce s-a decis © Arhiva

Fetița în vârstă de 13 ani din comuna Voineasa, care a fost dată în dispariție duminică și a fost căutată de sute de persoane, a fost găsită după o amplă operațiune desfășurată de forțele de ordine. Copila primește acum ajutor din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt.

Minora refuză să se întoarcă acasă, astfel că un psiholog a avut o discuție cu ea și a primit consiliere. Copila nu vrea să se întoarcă acasă din cauza certurilor din familie. Rudele se află și acestea sub supravegherea reprezentanților DGASPC Olt, din cauza faptului că între părinți există scandaluri frecvente.

"Am consiliat mama, tatăl a venit la consiliere, pentru că noi propusesem mamei chiar şi separarea, a venit şi tatăl la consiliere, mama cu copiii s-au întors acasă, s-a făcut monitorizarea lunar, timp de şase luni de zile şi nu au mai fost stări conflictuale şi de agresivitate. Am ţinut legătura cu şcoala, pentru copii, dacă ar exista vreun semn şi nu a fost", a declarat un reprezentant al DGASPC Olt.

De ce a plecat de acasă

Totodată, și frații copilei de 13 ani, care a fost găsită după ore de căutare și care nu vrea să se mai întoarcă acasă, ar putea beneficia și ei de o măsură de protecție dacă tatăl nu va avea un comportament adecvat.

"Astăzi psihologul a purtat o discuţie cu fetiţa şi a stabilit obiective de intervenţie pentru consiliere psihologică. Vom dispune o măsură de protecţie pentru copil în sistemul rezidenţial. Copilul nu-şi doreşte să se întoarcă în familie. Am dispus evaluarea complexă a familiei, mai sunt doi copii în familie şi din câte am înţeles de la colegii mei, tatăl a refuzat colaborarea cu personalul de asistenţă socială de la primărie. Dacă nu colaborează, atunci mergem pe ordonanţă preşedinţială şi pentru ceilalţi doi copii, pentru că, din punctul nostru de vedere, nu este interesat să aibă o conduită.", a mai spus psihologul.

Sute de persoane au ajutat la căutarea fetiței de 13 ani, care plecase de acasă și nu s-a mai întors. Minora a fost găsită acasă la bunicul său, acolo unde s-ar fi ascuns pentru a nu se întoarce la părinții săi. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro