Copilă de cinci ani, suspectă de coronavirus! Fetiţa din Bacău a fost luată cu izoleta şi transportată de urgenţă la spital

Copilă de cinci ani, suspectă de coronavirus! Fetiţa din Bacău a fost luată cu izoleta şi transportată de urgenţă la spital

O fetiţă de cinci ani a fost transportată la spital cu izoleta, după ce a apărut suspiciunea infectării ei cu coronavirus.

Copila, din Urecheşti, judeţul Bacău, a fost luată şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă în vederea testării pentru coronavirus.

Minora a venit din Italia, împreună cu familia, în urmă cu două zile. Ea prezenta simtome de viroză, starea ei agravându-se noaptea trecută. Părinţii ei au sunat la 112, iar autorităţile au preluat copila pentru a o duce la Bacău.

"Pe raza judeţului Bacău, urmare a acţiunilor specifice desfăşurate de către medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, în contextul epidemiologic creat de infecţia cu COVID 19, a fost identificată următoarea situaţie: Copil aflat în monitorizare zilnică, întors din Italia, regiunea Veneto, zona cu transmitere comunitară extinsă, cu patologie  preexistenta (mama afirmă că prezenta anterior simptome de roșu în gât) a fost preluat şi transportat cu ATPVM din cadrul ISU Bacău, dotat cu izoletă, în vederea internării în zona special amenajată din cadrul secţiei de Boli Infecţioase Copii, SJU Bacău, ca măsură de precauție, pentru investigații de specialitate, urmare a acutizării simptomelor. Testele recoltate vor fi trimise la Spitalul de Boli Infectioase Iasi în vederea stabilirii diagnosticului.", se arată în comunicatul Direcţiei de Sănptate Publică Bacău.

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România

În ultimele 24 de ore au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu coronavirus, în Maramureş şi Timiş.

Persoanele infectate s-au întors recent din Italia, din două zone foarte afectate de virus, Lombardia şi Friuli-Veneţia Giulia.

Ambii pacienţi sunt în stare bună, fiind ţinuţi sub observaţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timiş şi Cluj-Napoca.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro