Coreea de Sud trimite României 2 milioane de teste pentru diagnosticarea coronavirusului! Când ajunge prima tranșă

Coreea de Sud trimite României 2 milioane de teste pentru diagnosticarea coronavirusului! Când ajunge prima tranșă © Foto simbol arhivă

Este oficial! România va primi de la Coreea de Sud 2 milioane de teste pentru diagnosticarea virusului Covid-19. 

Grupul de Comunicare Strategică a transmis duminică, 22 martie că „Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2 000 000 teste de diagnostic molecular (Real Time PCR)”.

Prima tranșă va fi livrată în depozitele companiei Unifarm SA, din Coreea de Sud, săptămâna aceasta. 

„Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200 000 de teste”, se mai arată în comunicat.    

De asemenea, în această perioadă, compania face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Acestea sunt distribuie ulterior unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă, se mai precizează în informare. 

Cine va beneficia de aceste teste 

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat la Digi24 că testările vor fi făcute „la grupele menționate în toate această perioadă, la care extindem și la cei instituționalizați, la personalul medical și la toate simptomele respiratorii acute inferioare la care testul de gripă a fost negativ”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro