Corneliu Bârlădeanu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Fostul episcop de Huși a fost acuzat pentru abuz sexual

Corneliu Bârlădeanu, arestat preventiv pentru 30 de zile © Arhiva

Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop de Huși, a fost joi, 21 mai, reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat pentru abuz sexual cu un minor. Astăzi, 22 mai, magistrații din Iași au decis arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. 

Vineri, 22 mai, cei doi inculpați au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Astfel, magistrații din Iași au decis ca fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu și Sebastian Jitaru, fost arhimandrit, să fie arestați preventiv pentru 30 de zile, în dosarul de agresiune sexuală în care sunt implicați. 

Decizia magistraților din Iași poate fi atacată în instanța, ceea ce a și anunțat avocatul fostului episcop, Liviu Bran, că va face. 

Corneliu Bârlădeanu este cercetat pentru agresiune sexuală continuă cu un minor și pentru viol, iar Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, este cercetat pentru trei infracțiuni de viol. 

Vă reamintim că fostul episcop de Huși a fost acuzat că în perioada 2016-2017 ar fi abuzat sexual un elev minor al Seminarului Teologic din Huşi. În acest caz, inițial, Curtea de Apel Iași a decis clasarea dosarului, din lipsă de probe, însă, joi, 21 mai, fostul Episcop a fost reținut, după ce același procuror care a închis dosarul în 2018 a luat decizia redeschiderii anchetei în vara anului trecut.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro