Coronavirus 2020. Cât trebuie să ai temperatura pentru a putea intra în supermarket. Raed Arafat: „Să ne obișnuim”

Coronavirus 2020. Cât trebuie să ai temperatura pentru a putea intra în supermarket. Raed Arafat: „Să ne obișnuim” © arhivă

De când România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă, iar autoritățile au hotărât ca la intrarea în supermarketuri cetățenilor să li se ia temperatura pentru ca toată lumea să fie în siguranță, românii s-au revoltat. Totuși, ce temperatură trebuie să ai pentru a fi lăsat la cumpărături în supermarket?

Măsurarea temperaturii la intrarea în supermarket sau la sediile firmelor cu peste 50 de angajați a devenit obligatorie. Raed Arafat a declarat, liniștindu-i pe românii care au crezut știrile false, că nu există nicio problemă de legalitate și că oamenilor nu li se iau datele sau „CNP-ul de pe frunte”.

Ce temperatură trebuie să ai 

Recent, Raed Arafat a spus că „trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îţi ia temperatura de la distanţă. Nu te atinge, nu îţi face nimic, doar îţi ia temperatura. Dacă afişează o temperatură peste 37,3 nu ţi se permite să intri. Înseamnă că trebuie să consulţi un medic. Este normal”, a declarat șeful DSU la un post tv. 

Prin urmare, dacă ai o temperatură de peste 37,3 grade, mai bine roagă pe cineva să-ți facă și ție cumpărăturile. Valoarea de 37,3 grade în acest caz a fost anunțată și înainte de trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. 

Care este temperatura normală a corpului

Cu toții am învățat că temperatura normală a corpului este de 37 grade C, nu? Această valoare poate, de fapt să nu reprezinte cea mai bună estimare a temperaturii normale a corpului uman. Mai mult, temperatura normală a corpului poate scădea în timp, conform datelor strânse de cercetători în ultimii 160 de ani.

Potrivit health.harvard.edu, temperatura normală a corpului uman, în zilele noastre, se „învârte” în jurul valorii de 36,4 grade C. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro