Raed Arafat anunță că serviciile secrete sunt în alertă, din cauza știrilor false: „În spate sunt grupuri organizate care fac asta”

Raed Arafat anunță că serviciile secrete sunt în alertă, din cauza știrilor false: „În spate sunt grupuri organizate care fac asta” © arhivă

Încă de la începutul pandemiei, au apărut fel de fel de știri false. În mediul online însă, în ultimele zile, numărul celor care cred în conspirații și informații neverificate sau „aruncate” de alți internauți, pare că a explodat! Raed Arafat a vorbit despre acest subiect, transmițând că serviciile secrete încearcă să găsească de unde pleacă, de fapt, aceste fake news-uri. 

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a spus la un post tv că serviciile secrete sunt în alertă și încearcă să găsească cine răspândește știri false despre epidemia de coronavirus. Totodată, șeful DSU a menționat că există grupuri organizate care fac asta, iar serviciile secrete trebuie să ne protejeze. 

„Acum uităm de unde am pornit și începem să arătăm cu degetul, să facem bășcălie. În spate sunt grupuri organizate care fac asta. Serviciile depistează, văd. Acolo unde este posibil să limiteze dacă sunt troli, dacă sunt atacuri de undeva. Asta e o parte din activitatea lor. Nu sunt în legătură directă cu ei, dar dacă văd de undeva că sunt atacuri, trebuie să ne protejeze. Nu întotdeauna se va reuși. Nu suntem într-o epocă, în care să închizi site-uri. (…) Sunt site-uri care sunt create pentru așa ceva, pentru a dezinforma”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, semnal pentru români

Șeful DSU a spus aseară că, în opinia sa, majoritatea oamenilor își bat joc de toate eforturile pe care statul le-a făcut timp de două luni. 

„Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică, acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut.Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia”, a declarat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro