Coronavirus. 45 de tone de echipament medical au ajuns joi dimineață pe aeroportul Otopeni / VIDEO

Coronavirus. 45 de tone de echipament medical au ajuns joi dimineață pe aeroportul Otopeni / VIDEO © captură video

Joi dimineață, 45 de tone de echipament medical au ajuns pe aeroportul Otopeni de la Seul. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale, pe rețelele de socializare. 

45 de tone de echipament medical, în România

Ministerul Apărării Naționale a anunțat printr-o postare pe rețele de socializare, joi dimineață, că pe aeroportul Otopeni au ajuns 45 de tone de echipament medical de la Seul.

„Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic”, a precizat Ministerul Apărării Naționale.

100.000 de combinezoane de protecție au fost achiziționate

Miercuri seară, Ministerul Apărării Naționale a informat că a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, în vederea efectuării transportului a 45 de tone de echipament medical de la Seul.

Vorbim despre 100.000 de combinezoane de protecție, care au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro