Coronavirus. Asistent al Ambulanței București, confirmat cu COVID-19

Coronaviurs. Asistent al Ambulanței București, confirmat cu COVID-19 © arhivă

Noul coronavirus începe să-și pună amprenta și în sistemul medical! Un asistent de pe Ambulanța București a fost confirmat aseară cu COVID-19. Oamenii sunt panicați și se tem că nu o să mai aibă cine să ne trateze! 

COVID-19 continuă să facă victime și să nu mai țină cont de nimeni și de nimic. Numărul persoanelor infectate crește considerabil de la o oră la alta, iar omenirea pare să se prăbușească pe zi ce trece de teama virusului ucigaș din China care face ravagii în toată lumea. 

Aseară, un nou caz a fost confirmat. Este vorba despre un asistent din cadrul Ambulanței București. Anunțul a fost făcut de către directorul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru Antena 3. 

În momentul de față nu se știe sursa infectării, fie a fost vorba despre un pacient, deoarece asistentul a lucrat la transportarea unor cazuri suspecte de coronavirus, fie s-a infectat din afara locului de muncă. 

În cadrul Ambulanței a început o anchetă epidemiologică, pentru a se stabili cu exactitate contacții direcți, atât dintre colegii bărbatului, cât și dintre pacienții aflați în spitale. 

260 de cazuri în România

România prezintă un număr de 260 de persoane infectate cu noul coronavirus și peste 3.500 de persoane în carantină. De asemenea, numărul celor izolați la domiciliu depășește 26.000 de persoane și este într-o continuă creștere. 

Secretarul de stat al Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru consideră că vârful va fi atins la jumătatea lunii aprilie, după ce toți românii se întorc acasă cu ocazia sărbătorilor pascale. 

„Și noi avem studiile noastre, preconizările noastre. Ne gândim și la un scenariu 4, ne gândim și la un vârf în a doua jumătate a lunii aprilie, odată cu venirea și ultimului val de cetățeni români care sunt în Spania, precum și a sărbătorilor de Paște”, a declarat Nelu Tătaru. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro