Coronavirus. Ce se întâmplă cu tichetele de masă primite de salariații care lucrează de acasă, în această perioadă

Coronavirus. Ce se întâmplă cu tichetele de masă primite de salariații care lucrează de acasă, în această perioadă © Foto simbol arhivă

Printre întrebările românilor, în contextul epidemiei de coronavirus, se numără și aceea legată de tichetele de masă. Mai beneficiază de ele salariații care lucrează de acasă, în această perioadă? Avem răspunsul!

Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă spune că telesalariatul beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne și contractele colective de muncă aplicabile salariaților care au locul de muncă la sediul sau domiciliul angajatorului.

Acest lucru înseamnă că, dacă angajatorul său oferă tichete de masă în mod obișnuit, și în timpul epidemiei de coronavirus, telesalariatul le va primi. 

De asemenea, și salariatul cu munca la domiciliu are toate drepturile recunoscute prin lege și prin contractele colective de muncă aplicabile tuturor celor al căror loc de muncă este la sediul angajatorului, relatează avocatnet.ro

Astfel, cei care trec la munca de acasă, nu pot fi lipsiți de tichetele de masă, dacă în condiții normale le primeau. 

Important de știut este că, acordarea tichetelor de masă este, pentru anumiți angajați, o parte a venitului convenit cu angajatorul. Dreptul la tichete nu poate fi „tăiat” în contextul actual, pe motiv că salariatul nu mai muncește la birou, ci de acasă. 

Când nu se dau tichete de masă

Situațiile când salariaților nu li se acordă tichete de masă:

  • sunt în concediul de odihnă;
  • beneficiază de zile libere plătite, în cazul unor evenimente familiale deosebite;
  • sunt delegați sau detașați în afara localității și primesc indemnizație de delegare sau de detașare;
  • se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro