Coronavirus. Icoana „salvatoare” din timpul epidemiei de ciumă a fost scoasă pe străzi, la Craiova

Coronavirus. Icoana „salvatoare” din timpul epidemiei de ciumă a fost scoasă pe străzi, la Craiova © Foto simbol arhivă

Să vezi și să nu crezi! După ce mulți preoți din România au ales să-și împărtășească enoriașii cu aceeași linguriță, în plină epidemie de coronavirus, o altă informație apare în prim-plan. Preoții din Craiova au scos o icoană „salvatoare” și au plimbat-o prin fața spitalelor, într-o procesiune specială.

Miercuri, 25 martie, când numărul persoanelor infectate cu Covid-19 la nivelul României a depășit 900, preoţii din Craiova au ieşit pe stradă cu o icoană care ar fi făcătoare de minuni.

Preoții au plimbat icoana Maicii Domnului din Biserica Madona Dudu din Craiova prin faţa spitalelor, rugându-se să scăpăm de virusul Covid-19. 

În ziua de „Buna Vestire”, la procesiunea specială au participat Mitropolitul Olteniei, ÎnaltPreasfinţiul Irineu, împreună cu alţi doi preoţi. Icoana a fost scoasă după mai bine de 200 de ani și purtată pe străzi alături de racla în care se află moaștele Sfântului Nifon. 

Moaștele nu au fost purtate pe brațe de preoți, ci puse într-o mașină.

La începutul anilor 1800, în timpul epidemiei de ciumă, a mai avut loc o astfel de procesiune specială. 

Ce spune Mitropolia Olteniei

„Nu merge nimeni pe jos pentru că acestea sunt regulile şi le respectăm întocmai. Ni s-a făcut această concesie, pentru care mulţumim autorităţilor, era necesară aducerea icoanei în mijlocul cetăţii, însă cu condiţiile pe care le avem. (...) Toţi credincioşii să se roage împreună cu noi (...) De asemenea, preoţii vor rosti rugăciunea rânduită de Sfântul Sinod pentru încetarea acestei boli molipsitoare”, a declarat preotul Ioniţă Apostolache, reprezentant al Mitropoliei Olteniei, conform Mediafax. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro