Coronavirus poate fi transmis prin bancnote! Măsurile luate de băncile din România, în contextul epidemiei cu virusul ucigaş

Coronavirus poate fi transmis prin bacnote! Măsurile luate de băncile din România, în contextul epidemiei cu virusul ucigaş © Pixabay

Coronavirus a ajuns să facă din ce în ce mai multe victime, iar oamenii nu ştiu cum să mai fugă din faţa infectării cu virusul ucigaş. Băncile din România au luat măsuri de urgenţă pentru a preveni populaţia! 

Organizația Mondială a Sănătății susţine că de fiecare dată după ce plătim cash, trebuie să ne spălăm neapărat pe mâini. Reprezentanţii Centrului Regional de Sănătate Publică Iași au relatat faptul că se pot găsi 397 de bacterii pe o bancnotă. Este mult mai indicat să folosim cardul în această perioadă, până când "apele se mai liniştesc". 

„Un număr impresionant de specii, respectiv 397, se pot regăsi pe o bancnotă. Spălatul pe mâini este cheia în acest context epidemic.”, susţine Luminița Smaranda Iancu.

De asemenea, un studiu realizat de către specialiştii olandezi arată că plasticul din care sunt prelucrate bacnotele din România este prielnic la bacterii şi ajută la transmiterea lor. Banii tipăriți de Banca Națională intră în circulație şi se întorc în bănci prin comercianţi şi firme. 

Purtătorul de cuvânt al BNR a explicat cum stă situaţia în momentul de faţă: "Odată ce ajung bancnotele la BNR, trece o perioadă de timp până când ele sunt supuse selecției, deci e o perioadă de câteva zile în care, dacă virusul e pe bancnote, el va muri de la sine, pentru că nu sunt utilizate acele bancnote, abia apoi sunt triate și analizate.", susţine Dan Suciu. 

La sfatul Organizației Mondiale a Sănătății, băncile din România sunt de părere că trebuie să renunţăm la banii cash în această perioadă şi să folosim mai des cardul. Asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dezinfectăm pe mâini. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro