Coronavirus. Șapte cadre medicale de la spitalul ”Victor Babeș” au fost testate pozitiv cu COVID-19

Coronavirus. Șapte cadre medicale de la spitalul ”Victor Babeș” au fost testate pozitiv cu COVID-19 © pixabay

De necrezut ce se întâmplă în spitalele din Capitală! Șapte cadre medicale de la spitalul ”Victor Babeș” au fost testate pozitiv cu COVID-19. Ce se arată în comunicatul transmis de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti?

Virusul ucigaș din China a reușit să-și amprenta considerabil și pe domeniul medical. Este vorba despre Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", unde șapte cadre medicale au fost testate pozitiv cu COVID-19, conform comunicatului transmis de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Cei șapte medici sunt asiptomatici și au fost deja internați în spital. De asemenea, potrivit ASSMB, Primăria Capitalei a luat măsuri cu privire la cele nouăsprezece unități sanitare din subordine. Acestea vor fi pregătite special pentru cei infectați cu noul coronavirus. 

"Aceste persoane sunt asimptomatice, sunt internate în Spitalul 'Dr. Victor Babeş' şi au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, conform normelor în vigoare. Primăria Capitalei şi ASSMB au luat toate măsurile pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate pentru aceste cazuri", se arată în comunicatul transmis de ASSMB.

În momentul de față, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", există 400 de paturi dedicate persoanelor infectate cu coronavirus. 

79 de cadre medicale izolate la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan”

Un număr de 79 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan” au fost izolate, după ce o pacientă a fost depistată pozitiv cu COVID-19. Anunțul oficial a fost făcut de către Grupul de Comunicare Strategică. 

„În secția respectivă mai realiza proceduri de dializă un alt pacient. Acesta nu este infectat cu COVID 19. În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s- a solicitat să rămână acasă”, au transmis reprezentanții. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro