Cum a reușit un român să obțină 1.200 de euro după ce zborul său a întârziat mai mult de 3 ore. Iată ce a făcut: "Au fost buni de plată"
Publicat pe 22.10.2023 la 19:20 Actualizat pe 22.10.2023 la 19:20
Enervat la culme după ce zborul a întârziat mai bine de trei ore, un român a ales să reclame cele suportate, astfel resușind să primească de la compania de zbor, 1.200 de euro. Iată cum a fost posibil acest lucru!
- Metoda cu care român a reușit să obțină 1.200 de euro după ce zborul său a întârziat mai mult de 3 ore
- Iată ce a făcut bărbatul
Și-a făcut singur dreptate, iar pentru o întârziere de trei ore al unui zbor, un român trebuia să primească de la compania de zbor, 1.200 de euro.
Metoda cu care român a reușit să obțină 1.200 de euro după ce zborul său a întârziat mai mult de 3 ore
Această este povestea unui român care a început cu un zbor planificat cu atenție, însoțit de soția și copilul său. Ceea ce a urmat după aceea l-a dus pe acest bărbat într-o călătorie cu adevărat neașteptată.
În acest fel, după întârziere de mai bine de trei ore, românul a decis să își ceară drepturile și să completeze formularul de compensație pentru întârzieri de pe site-ul Wizz Air.
În cele din urmă, în loc să primească banii, compania aeriană a invocat clauza de "situații excepționale" prevăzută de legea europeană. Mai exact, compania a susținut că întârzierea a fost cauzată de vreme nefavorabilă și de circumstanțe din afara controlului lor.
Iată cum a rezolvat romanul situația
Ei bine, această justificare i-a părut suspectă bărbatului, mai ales că alte zboruri decolaseră la timp, în timp ce Wizz Air nu avea tocmai o reputație impecabilă.
"Mi-a mirosit a vrăjeală, având în vedere că alte zboruri decolau la timp și că în general sunt o companie cu moravuri îndoielnice așa că le-am cerut pe mail să justifice care a fost situația excepțională. Mi-au închis cazul fără nici o justificare.", a scris bărbatul.
În cele din urmă, bărbatul a cerut companiei aeriene să justifice această situație excepțională
Așadar, compania aeriană i-a închis cazul fără a oferi o explicație clară și l-a sfătuit să contacteze platforma de rezolvare a litigiilor online, cunoscută sub numele de Online Dispute Resolution (ODR).
Mai mult decât atât, Wizz Air a refuzat din nou să comunice, în timp ce ODR i-a închis cazul după două luni.
Și, pentru că a rămas fără soluții, bărbatul a aflat despre site-urile specializate în recuperarea compensațiilor de la companiile aeriene, iar acesta a fost ultimul pas în această lungă călătorie.
În acest fel, el a reușit să obțină 680 de euro din suma totală de 1200 de euro, diferența fiind reținută de aceste site-uri specializate.