Cum arată chestionarul pentru vaccinarea elevilor, lansat de Ministerul Educației. Fiecare părinte din România îl va primi / FOTO
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 23.09.2021 la 21:11
Actualizat pe 23.09.2021 la 21:11
În contextul actual al pandemiei de coronavirus, autoritățile îndeamnă la vaccinare, spunând că aceasta este singura modalitate prin care putem scăpa de virusul nemilos. Rata de infectare a crescut alarmant în toate localitățile de la noi din țară. Începând de vineri, 24 septembrie, părinții vor primi un chestionar lansat de Ministerul Educației, prin care își vor exprima acordul sau dezacordul cu privire la vaccinarea celor mici.
- Ministrul Sorin Cîmpeanu, declarații despre chestionar
- Ce vor avea de completat părinții
- Cum arată formularul propriu-zis
Începând de vineri, toți părinții elevilor din România vor primi un chestionar emis de către Ministerul Educației. Părinții vor putea să își dea acordul sau nu cu privire la vaccinarea copiilor lor. Iată cum arată chestionarul!
Cum arată chestionarul pentru vaccinarea elevilor, lansat de Ministerul Educației
Prin intermediul acestui chestionar, emis de către Ministerul Educației, părinții elevilor din România pot exprima intenţia în privinţa vaccinării elevilor minori împotriva COVID-19. Acest chestionar nu este obligatoriu.
Începând de mâine, părinții vor primi aceste chestionare. Formularele vor fi distribuite în toate școlile din România prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Ministerul Educației a transmis că formularul va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării.
Mai mult decât atât, potrivit Ministerului Educației, chestionarul cu pricina nu este obligatoriu și nici nu constituie obligație de vaccinare.
Ministrul Sorin Cîmpeanu, declarații despre chestionar
În plus, în cazul în care un părinte își exprimă acordul cu privire la vaccinarea copilului său, imunizarea minorilor va fi posibilă doar acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui sau a tutorelui legal.
Copiii vor fi imunizați împotriva SARS-CoV-2 de către echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și direcțiile de sănătate publică.
De asemenea, potrivit Ministerului Educației, formularele adresate părinților pot fi transmise și în format electronic și nu necesită asumare prin semnătură.