Pot sau nu părinții să ceară școlilor date despre vaccinarea profesorilor. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu: ”Legea e altfel”
Publicat pe 06.09.2021 la 09:09 Actualizat pe 06.09.2021 la 09:09
Cu doar o săptămână înainte de începerea noului an școlar, mult așteptat de elevii și profesorii care s-au săturat de cursurile online, Sorin Cîmpeanu vorbește despre legea care le pune la ”adăpost” pe cadrele didactice nevaccinate. Ministrul Educației vorbește despre posibilitatea ca un părinte să ceară conducerii școlii date despre imunizarea celui care îi predă copilului său.
- Profesorii s-au vaccinat în număr mare.
- Sorin Cîmpeanu, despre legea prin care părinții nu pot afla date exacte despre profesori.
După ce ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat în urmă cu ceva timp că părinții, la începerea cursurilor, ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați, Sorin Cîmpeanu a ieșit public și a clarificat această situație. Declarațiile politicianului vin în contextul în care mulți români se arată îngrijorați de faptul că odraslele lor ar putea sta zilnic ore în șir cu un cadru didactic nevaccinat sau care a nu a trecut prin boala dată de infecția cu noul coronavirus.
Părinții pot afla numeric, dar nu nominal, dacă profesorii sau vaccinat
Oficialul din ministerul Educației a declarat faptul că orice părinte poate cere conducerii școlii în care învață copilul său o listă numerică a cadrelor didactice, dar nu și una nominală. Și asta pentru că acest lucru ar duce la încălcarea legii GDPR, protecția datelor cu caracter personal. Pe lângă acest lucru, un aspect care ar mai putea lămuri situația ar fi faptul că cel de la catedră să recunoască singur dacă s-a imunizat sau nu.
Astfel că, întrebat dacă din 13 septembrie se vor face sau nu diferențieri între profesorii vaccinați și nevaccinați, Sorin Cîmpeanu a exclus acest aspect, tocmai pentru că cea mai mare rată a celor care au primit vaccinul anti-COVID-19 este în rândul cadrelor didactice, ultima estimare fiind de peste 60%. Însă, asta este valabil până ce o localitate ajunge la rata de infectare de șase la mie, atunci când învățământul, conform reglementărilor, se va muta, din nou, în online.
Mai mult decât atât, pentru a vedea cu exactitate care este situația din școlile și universitățile din România, Sorin Cîmpeanu a cerut o situație actualizată în privința vaccinării personalului.
Citește și: Universitățile decid pe cont propriu cum se vor desfășura cursurile. Anunțul făcut de Ministerul Educației