Cum arată și cum se completează adeverința pe proprie raspundere pe care trebuie să o ai cu tine când ieși din casă

+3 click pentru
galerie

Cum arată și cum se completează adeverința pe proprie raspundere pe care trebuie să o ai cu tine când ieși din casă © Foto simbol Pixabay

Grupul de Comunicare Strategică a publicat modelul oficial al declarației pe proprie răspundere necesară pentru circulația persoanelor în afara domiciliului, în intervalul orar 22:00 - 06:00, dar și modelul adeverinței de la angajator.

De luni, 23 martie, începând cu ora 22:00, orice persoană care părăsește domiciliul ori gospodăria, trebuie să dețină asupra sa declarația pe proprie răspundere și documentul de identitate, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Momentan, declarațiile, atât cea pe proprie răspundere, cât și cea de la angajator, acolo unde este cazul, sunt necesare doar pe timpul nopții, în intervalul 22:00 - 6:00.

În cazul în care nu dețineți imprimantă, transcrie și completa „de mână” cele prevăzute în declarații. 

„Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție”, au transmis autoritățile.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat faptul că declarația pe proprie răspundere completată, împreună cu documentul de identitate, va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale, în momentul legitimării.

Oamenii legii pot fotografia documentele. 

„Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”, se arată în comunicat.

Adeverința de la angajator

Angajatorul nu trebuie sa completeze în fiecare zi adeverința, ci trebuie să prevadă durata de valabilitate a adeverinței. Mai exact, angajatorul completează doar pentru perioada care justifică declarația. 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro